Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: Στα θέματα της Υγείας δεν χωρούν εγωισμοί

Βολές κατά των αρμόδιων για τα ζητήματα της υγείας υπουργών εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ και βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του φαρμάκου.

«Η Νέα Χρονιά μπήκε για τους Ασφαλισμένους και τους Συνταξιούχους με επώδυνο τρόπο.

Οι περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων, οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια που ψήφισε τους προηγούμενους μήνες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μειώνουν κι άλλο το εισόδημά τους και τους οδηγούν σε απόγνωση. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά.

Η προχειρότητα, το οργανωτικό έλλειμμα κι η σπουδή για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις, έχουν για άλλη μια φορά θύματα τους Ασφαλισμένους και τους Συνταξιούχους.

Από την 1η του χρόνου οι ασφαλισμένοι, αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα αναγκαία φάρμακα και δεν βρίσκουν γιατρό, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει στελεχωθεί κι οι γιατροί είναι σε συνεχείς κινητοποιήσεις.

Στα θέματα της Υγείας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών δεν χωρούν εγωισμοί και πολιτική αυταρέσκεια που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διάλογο με τους Υγειονομικού, να εξασφαλισθεί η αναγκαία συνεννόηση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε γιατρούς, σε εξετάσεις και φάρμακα είναι Βασική, Στοιχειώδης, αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Κοινωνίας μας. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αγνοεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...