Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις. Ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών τους βρίσκονται επίσης ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.


Ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, έχει δηλώσει ότι υπολογίζεται πως θα στηθούν 30 έως 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες της Ημαθίας θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σήμερα το πρωί, ενώ προανήγγειλε και «δυναμικές κινητοποιήσεις» στην Κρήτη, από αγρότες που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία».

Το Σάββατο αγρότες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την 25η Agrotica.

Πάντως, στη διάρκεια γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της 25ης Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, υπεραμύνθηκε του μέτρου για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων λέγοντας πως κάποια στιγμή οι αγρότες θα καταλάβουν ότι είναι προς δικό τους όφελος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...