Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Άκομψη «πρώτη» από Βουδούρη με προκλητικές δηλώσεις κατά Λαφαζάνη

Χρέωσε λαϊκισμό και αντιευρωπαϊσμό στην αριστερή πλατφόρμα - Υποχρεώθηκε να χαμηλώσει τους τόνους μετά από παρέμβαση ηγετικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν λένε να σβήσουν οι φωτιές που έχει ανάψει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την υποψηφιότητα στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, καθώς υπήρξε έντονη αντίδραση από την αριστερή πτέρυγα που δεν συγχωρεί στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και τις προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά.


Η ένταση παραμένει καθώς ο ίδιος ο κ. Βουδούρης άρχισε τις παρεμβάσεις του ως υποψήφιος περιφερειάρχης με μία μάλλον άκομψη επίθεση στο αριστερό ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μάλιστα αναγκάστηκε να ισορροπήσει τις δηλώσεις αυτές, τις οποίες έκανε στο Βήμα Fm, με άλλη συνέντευξή του στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», όπου εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής και προσεκτικός.

Κληθείς στο πρώτο ραδιόφωνο να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά του από στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για την στάση του έναντι του μνημονίου και της τρικομματικής προγραμματικής συμφωνίας το 2012 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ο κ. Βουδούρης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε μια διαδικασία μετάνοιας» για τις επιλογές του!».

Και περνώντας στην αντεπίθεση, με τη φράση «και εγώ διαφωνώ με πολλά του κ. Λαφαζάνη» άφησε αιχμές κατά της αριστερής πλατφόρμας στην οποία ουσιαστικά χρέωσε λαϊκισμό και αντιευρωπαϊσμό, παραποιώντας ουσιαστικά τις θέσεις της: «Ούτε εγώ ζητώ σε κανέναν να μετανιώσει όταν έλεγε ότι πρέπει να γίνουν 100.000 προσλήψεις ή να βγούμε από το ευρώ»!!!

Αμετροεπώς ή από έλλειψη ψυχραιμίας ο κ. Βουδούρης παραποίησε ουσιαστικά την πραγματικότητα, καθώς η θέση για 100.000 προσλήψεις περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του κόμματος και δεν αποτελούσε άποψη του κ. Λαφαζάνη ή της αριστερής πτέρυγας, ενώ το να εμφανίζεται ένας πολιτικός, που αναδείχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου και να επικρίνει τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ – την ώρα που προστρέχει για συνεργασία με το κόμμα αυτό, το τρίτο κατά σειρά στη σύντομη παρουσία του στην πολιτική ζωή – ακούγεται μάλλον σουρεαλιστικό, αν όχι προκλητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνέντευξη αυτή δέχθηκε όχληση από ηγετικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσει τους τόνους, κάτι που επιχείρησε λίγο αργότερα, μιλώντας στο «Κόκκινο». Εκεί προσπάθησε να δώσει κάποια διαπιστευτήρια προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανιστεί μετριοπαθής: «Σας θυμίζω πως έχω διαγραφεί δύο φορές επειδή δεν υπέκυψα στους μνημονιακούς εκβιασμούς. Έχω τις διαφωνίες μου με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που μας ενώνει και αυτό είναι η βούληση να αναστρέψουμε τη καταστροφή της διάλυσης της κοινωνίας και να βάλουμε την Ελλάδα σε μια τροχιά εξόδου από την κρίση». Υποσχέθηκε δε ότι μπορεί να κερδίσει την περιφέρεια Πελοπποννήσου: «Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο δικό μου πρόσωπο είναι επιλογή νίκης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετρήσει δυνάμεις θα επέλεγε ένα κομματικό στέλεχος».

Κατά τα λοιπά, στις δηλώσεις του στο vimafm ο κ. Βουδούρης έκανε λόγο για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, για μια πρόταση θα υπηρετήσει τον κοινό στόχο της ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ διευκρίνισε πως ο ίδιος, ως πολιτικό πρόσωπο, είναι πλέον μέλος της “Κοινωνίας Πρώτα”, του νέου πολιτικού φορέα που ακριβώς στοχεύει στο να γίνει ο καταλύτης μιας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας στην κοινωνία.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο κ. Βουδούρης τόνισε πως την Τετάρτη θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο της “Κοινωνία Πρώτα”, ώστε να εξεταστεί και να εγκριθεί και τυπικά η πρόταση για την υποψηφιότητά του. Ο ίδιος τόνισε πως στόχος της “Κοινωνία Πρώτα” είναι να εξετασθεί μια ευρύτερη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με όλα τα αριστερά, προοδευτικά κόμματα και κινήματα, ώστε να διαμορφωθεί μια πλειοψηφούσα τάση και να καταστεί εφικτή η συνεργασία σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι, ούτε θα γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την πρόταση, και μίλησε για μια εσωτερική αντιπαράθεση δύο απόψεων: η μία που λέει να περιχαρακωθεί το κόμμα και η άλλη, η πλειοψηφούσα, η οποία “βλέπει” πως για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις και σε κάθε έναν που θέλει να αγωνισθεί για την ανατροπή της υφιστάμενης πολιτικής λιτότητας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ θεωρώ πως αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας υγιής εσωκομματικός διάλογος. Η απόφαση που ελήφθη πάντως μας δεσμεύει όλους: Μένω στην απάντηση Λαφαζάνη πως τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί..»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...