Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Χειροπέδες στρατιωτικούς: Αντί να φυλάνε τα όπλα, τα διακινούσαν παράνομα

Δύο στρατιωτικοί και ένας ιδιώτης, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης οπλισμού. Πρόκειται για έναν 41χρονο ανθυπολοχαγό και έναν συνομήλικό του αρχιλοχία, οι οποίοι υπηρετούν σε διαφορετικές στρατιωτικές Υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και έναν 50χρονο ιδιώτη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Οι στρατιωτικοί και ο ιδιώτης κατηγορούνται για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις σε Αττική και Καρδίτσα, καθώς και έρευνες στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των τριών συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για συγκρατήρες, χειρολαβές, κοντάκια, γεμιστήρες, επαναληπτικά ελατήρια, κορμούς όπλων, κλείστρα, πύρους σφηνώσεως, εγχειρίδια για συντήρηση όπλων, για τα οποία δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κυριότητας.

Σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές, διερευνάται εάν τα υλικά οπλισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του αρχιλοχία, έχουν αφαιρεθεί από μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Ο αρχιλοχίας μαζί με τον ιδιώτη οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ ο ανθυπολοχαγός στον αρμόδιο εισαγγελέα του Στρατοδικείου.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...