Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χειροπέδες σε ανθυπαστυνόμο που έδινε πληροφορίες σε σπείρα ληστών

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 44χρονος ανθυπαστυνόμος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σπείρα ομογενών από το Καζακστάν που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».


Εκτός από αστυνομικό για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, ηλικίας από 26 έως 36 ετών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο, μεταξύ των οποίων και ο 32χρονος υπαρχηγός της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της αρπαγής, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας «Περί όπλων», ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή.

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής,  κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Σε βάρος του διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Έδινε πληροφορίες

Ο ανθυπαστυνόμος, φέρεται να είχε καίρια συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης, ενημερώνοντας τον 36χρονο αρχηγό της, για τη διάταξη και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές που ενεργούσαν καθώς και για τη μετέπειτα πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Έστηναν ενέδρα στα φορτηγά

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης, έστηναν ενέδρα μεταμεσονύκτιες ώρες κοντά σε εγκαταστάσεις εταιρειών αποθήκευσης-διανομής στον Ασπρόπυργο και μετά τη φόρτωση των φορτηγών τα παρακολουθούσαν.

Με οχήματα υψηλού κυβισμού και τη χρήση βαρέως οπλισμού τούς έκοβαν το δρόμο, υποχρεώνοντας τον οδηγό και τον συνοδηγό να αποβιβαστούν.

Στη συνέχεια οδηγούσαν τα φορτηγά σε αποθήκες που είχε νοικιάσει η οργάνωση στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής. Εκεί εκφόρτωναν το εμπόρευμα και ακολούθως πωλούσαν τα κλεμμένα τσιγάρα στη μαύρη αγορά

Και ριφιφί

Εκτός όμως από τις ληστείες φορτηγών, σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα εμπλέκεται και σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στις Αχαρνές, με τη μέθοδο του «ριφιφί», στις 6 Αυγούστου. Από το κατάστημα είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ και χρηματικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ.

Για κλοπή και αρχιφύλακας Α.Τ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε τέλος, ότι αρχιφύλακας αστυνομικού τμήματος της Αττικής -για τον οποίο πάντως, δεν προέκυψε συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση- αφαίρεσε από δύο μέλη της οργάνωσης κατά τη διάρκεια προσαγωγής τους στις 20 Ιουλίου, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παράβαση καθήκοντος και κλοπή, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...