Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Οικονομικών: Καμία παραγραφή για τις υποθέσεις των 1.750 πλούσιων φορολογούμενων

«Δεν έχει επέλθει παραγραφή», δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών για τις υποθέσεις φορολογικού ελέγχου 1.750 φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που ερευνώνται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με υπουργική απόφαση του Απριλίου του 2011 είχαν συγκροτηθεί 32 Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου για τη διενέργεια οριστικού (τακτικού) φορολογικού ελέγχου περίπου 1.750 φορολογουμένων με ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2238/1994.

Ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων των συνεργείων αυτών, ανατέθηκε στη συνέχεια (Νοέμβριος του 2012) στα Διαπεριφερειακά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο συντονισμό του ελεγκτικού έργου και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση των ελέγχων. «Ο έλεγχος των εν λόγω φυσικών προσώπων εμπίπτει πλέον στις αρμοδιότητες του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Όλα τα στοιχεία που αφορούν τους ελέγχους των ανωτέρω υποθέσεων δημοσιεύονται μηνιαίως στην ιστοσελίδα www.gsis.gr , αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης και ενημερώνει ότι «δεν έχει επέλθει παραγραφή για τις ανωτέρω υποθέσεις».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένοι φορολογικοί έλεγχοι και πότε θα βεβαιωθούν τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν αλλά και αν υπάρχουν μεταξύ αυτών και υποθέσεις που έχουν παραγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...