Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τα εξοχικά της φοροδιαφυγής- Πολυτελείς κατοικίες σε ελληνικά νησιά, νοικιάζονται μέχρι και 10.000 ευρώ χωρίς να δηλώνονται στην Εφορία

Οργιο παραβατικότητας ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στα ελληνικά νησιά, όπου διαπιστώθηκε πως χιλιάδες ιδιοκτήτες νοικιάζουν παράνομα πολυτελείς κατοικίες κυρίως σε τουρίστες, σε αστρονομικές τιμές οι οποίες αγγίζουν τα 10.000 ευρώ ημερησίως.


Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι έχουν αρχίσει την έρευνα για τις παράνομες εκμισθώσεις από τον Ιούνιο του 2012, έχουν διαπιστώσει σημεία και τέρατα, καθώς κυρίως στα κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Κεφαλλονιά, έχουν διαπιστωθεί περίπου 500 περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι νοικιάζουν «χρυσές» βίλες από 300 μέχρι και 10.000 ευρώ ημερησίως, χωρίς να δηλώνουν το παραμικρό έσοδο, αναφέρει το Εθνος.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν και το υπηρετικό προσωπικό, οι οποίοι δουλεύουν «μαύρα».

Πως στήθηκε η «φάμπρικα των ακινήτων»

Οπως έχουν αποκαλύψει οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, το κόλπο γίνεται μέσω Διαδικτύου, καθώς τα ακίνητα ενοικιάζονται μέσω Ιντερνετ και από γραφεία του εξωτερικού, τα οποία κάνουν τις «μαύρες» ενοικιάσεις. Οι ιδιοκτήτες τα διαφημίζουν στη διεθνή αγορά σε ιστοσελίδες real estate και στη συνέχεια έρχονται σε συμφωνία με τους ενοικιαστές προκειμένου να τα εκμισθώσουν παράνομα.

Μεγάλη η ζημιά για τον τουρισμό και το κράτος

Οι «μαύρες» ενοικιάσεις, έχουν μεγάλο κόστος για τον τουρισμό και το κράτος καθώς από την στιγμή που οι εκμισθώσεις είναι παράνομες, τα ενοίκια που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες είναι αφορολόγητα. Η Τράπεζα της Ελλάδος συγκεκριμένα, επεσήμανε πως τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ την ίδια στιγμή πλήττεται και ο τουρισμός καθώς αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι προτιμούν τα πολυτελή ακίνητα.

Τέλος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν διαπιστωθεί 160 παραβάσεις κυρίως στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα την Ρόδο και αναμένεται να επιβληθούν οι σχετικές «καμπάνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...