Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βάρος του Α. Πάλλη για αρπαγή Βρετανού

Κακουργηματική κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και σε απόπειρα εκβίασης απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ύστερα από καταγγελία του συμβούλου ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πειρατείας πλοίων.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του καταζητούμενου επιχειρηματία, που εμφανίζεται ως μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αλλά και σε βάρος ακόμα τριών προσώπων, αφορά στην επιχείρηση αρπαγής του Βρετανού Έντουαρντ Πρίνγκλ Στέισι, στις 27 Νοεμβρίου του 2012 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο καταγγέλλων απευθύνθηκε στην Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και στην πρεσβεία της χώρας του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση πλην του επιχειρηματία που καταζητείται επίσης για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια της FBBank, για την οποία έχει προφυλακιστεί ο Β. Ρέστης, είναι ένας απόστρατος αξιωματικός, ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ένας δικηγόρος. Οι τρεις τους διώκονται για αρπαγή σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια σε αυτή και απόπειρα εκβίασης.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι εξιστόρησε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» όσα έζησε στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της 27ης Νοεμβρίου του 2012 από ανθρώπους -όπως λέει- του πρώην συνεργάτη του και ιδρυτή του ιδρύματος «ΠΑΛΙΣ», κατονομάζοντάς τον ως υπεύθυνο της παράνομης κράτησής του.

Τα ίδια έχει καταθέσει στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής καθώς και στην εκτενή αναφορά που έκανε στη βρετανική πρεσβεία στις 28 Νοεμβρίου 2012.

Στις καταγγελίες του Στέισι απάντησε μέσω της "Κ.Ε" μια εβδομάδα μετά η εταιρεία IMS Enterprises S.Α. στην οποία συνεργαζόταν ο Βρετανός με τον Πάλλη.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...