Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πάμπλουτος Εμίρης που επενδύει 300 εκατομμύρια ευρώ σε νησί του Ιονίου

Να δημιουργήσει το πρώτο νησί τέχνης και πολιτισμού στον κόσμο θέλει ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι με μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ!


Ο πάμπλουτος εμίρης έχει αγοράσει το νησί Οξυά στο Ιόνιο αντί 5 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει έκταση 4.200 στρέμματα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», ο εμίρης και η κόρη του η οποία είναι πρόεδρος όλων των μουσείων του Κατάρ, σχεδιάζει να μεταμορφώσει το άγονο αυτό νησί σε art island δηλαδή σε ένα νησί τέχνης και πολιτισμού που δεν θα υπάρχει άλλο στο κόσμο.

Στο νησί θα δημιουργηθούν μουσείο, εκθετήρια, αμφιθέατρο και αίθουσες εκδηλώσεων καθώς και χώροι όπου θα φιλοξενούνται όλα τα μεγάλα ονόματα της τέχνης και του πολιτισμού από όλο τον κόσμο.

Την υψηλή εποπτεία της μεταμόρφωσης της Οξυάς θα έχει η 28χρονη κόρη του εμίρη που έχει κάνει σπουδές στις ΗΠΑ στον τομέα των πολιτικών επιστημών και της λογοτεχνίας και έχει στρέψει εδώ και πολλά χρόνια το ενδιαφέρον της στο παγκόσμιο χρηματιστήριο της τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...