Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα και οι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο

Δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το παρόν κύμα διαθεσιμότητας, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Καταγγέλλει τις απολύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ


Σε καθεστώς διαθεσιμότητας κινδυνεύουν να μπουν και οι διακεκριμένοι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο. 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι δεν προβλέπει εξαίρεση για τους πρωταθλητές οι οποίοι μετά τις αθλητικές τους επιτυχίες αποκαθίστανται επαγγελματικά από το κράτος, με τοποθέτησή τους σε κάποια θέση του Δημοσίου.

Μάλιστα στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε στους Έλληνες Ολυμπιονίκες ότι από το κύμα διαθεσιμότητας δεν μπορεί να εξαιρεθούν οι αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται και τονίζει: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες... Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι «δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...