Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Απολογήθηκε για το δεύτερο δάνειο ο Βίκτωρας Ρέστης – Οδηγήθηκε ξανά στον Κορυδαλλό

Στο γραφείο της ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς βρέθηκε και πάλι ο Βίκτωρας Ρέστης.Ο εφοπλιστής έκανε συμπληρωματική απολογία στη Ρέα Κατσιβέλη, για την υπόθεση δεύτερου δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ, που φέρεται να χορηγήθηκε από την τράπεζα FBB και να κατέληξε σε εταιρεία συμφερόντων του. Για την υπόθεση αυτή ο κ. Ρέστης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά οδηγήθηκε ξανά στον Κορυδαλλό, καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση του δανείου των 5,8 εκατ. ευρώ από την FBB.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο εφοπλιστής αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό των 10 εκατ. ευρώ αφορούσε επιχειρηματικό, επενδυτικό δάνειο για το οποίο η τράπεζα είχε εξασφάλιση κατά 150% της αξίας του καθώς είχε υποθήκη της οικίας του.

Παράλληλα ο μέχρι πρότινος κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της FBB, προσκόμισε παραστατικά των δόσεων που καταβάλλονται και επικαλέστηκε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος - που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας - προκειμένου να πείσει ότι η συγκεκριμένη εκταμίευση ήταν «μηδενικού κινδύνου» για την τράπεζα. Ακόμη ο εφοπλιστής ανέφερε στην ανακρίτρια πως από την Πέμπτη (1/8) έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποπληρωμής του δανείου.

Ωστόσο, η κατηγορία σε βάρος του εφοπλιστή αναφέρει πως το ποσό των 10 εκατ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς που είχε εγκριθεί και εκταμιευθεί.

«Ο κ. Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές Αρχές και τους παρέχει ό,τι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση», ανέφερε ο συνήγορός του, Πέτρος Μαχάς, προσθέτοντας πως εάν ο εφοπλιστής είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί «θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική».

Ο κ. Ρέστης έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών από το οποίο ζητεί την άρση της κράτησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...