Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αρνείται να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την απολογία του ζήτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το δικαστήριο κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από την έδρα. Αυτή την ώρα οι δικαστές συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την απολογία άλλου κατηγορουμένου.

Ο πρώην υπουργός είπε πως το δικαστήριο είναι «απορριπτικό» απέναντί στα όποια αιτήματά του και επανέφερε το αίτημά του για κλήση των μελών του τότε ΚΥΣΕΑ λέγοντας:

«Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι σε μία δίκαιη δίκη, ένα δικαστήριο θα αρνηθεί τελικά ενώ πηγαίνει σε απολογίες να ασχοληθεί με το θέμα της έλευσης του αρμόδιου θεσμικού οργάνου της πολιτείας το οποίο έχει την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις. Μας υποσχεθήκατε, φθάσαμε τελικά στις απολογίες και ΚΥΣΕΑ δεν υπάρχει. Και είμαι ανήσυχος ότι δεν θα υπάρξει, ενώ είναι νομικά πολιτικά και ουσιαστικά αναγκαίο. Τα θέματα με τα οποία ασχολείστε δεν είναι η σύμβαση, αλλά η απόφαση. Κύριε πρέοδρε για όλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι εφόσον δεν υπάρχει ΚΥΣΕΑ την ευθύνη πρέπει να την πάρω εγώ να σας εκθέσω συνολικά την υπόθεση. Η δίκη είναι εξόχως πολιτική».

Όπως είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν υπάρχει εύλογος χρόνος για να προετοιμάσει την απολογία του και τόνισε: «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ετοιμάσω μία απολογία, γι' αυτό έρχομαι σήμερα να σας ζητήσω να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση. Η οποία θα μας δίνει έναν εύλογο χρόνο. Μπορεί να είναι η 26η Αυγούστου, μπορεί να είναι ένας άλλος χρόνος για να γίνει».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού,¨Λ. Κοτσαλής, είπε πως δεν πρόκειται για άρνηση απολογίας αλλά για αδυναμία και πρόσθεσε:

«Θα έπρεπε η απάντησή του να είναι πλήρης. Το ΚΥΣΕΑ παίζει έναν κομβικό ρόλο στην παρούσα διαδικασία. Αδημονούν να έρθουν και το δικαστήριο δεν τους αφήνει. Αυτοί οι άνθρωποι περιθωριοποιούνται και αισθάνονται αδικημένοι. Είναι δυνατόν να μην έρθουν αυτοί και να συζητάμε για τις παρονυχίδες; Η απόφαση μεν ελήφθη μετά από εισήγηση του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά 3 ακόμη υπουργοί, οι Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης είχαν βαρύνοντα ρόλο. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απολογηθεί».

Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...