Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Αυτοί έβαλαν την φωτιά στο Μαρκόπουλο

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρκόπουλο και προκάλεσε ζημιές σε εξοχικές οικίες, καλλιέργειες και αποθήκες.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 57 και 35 ετών και ένας Αλβανός, 50 ετών, οι οποίοι έκαναν εργασίες με τροχό στην περιοχή με αποτέλεσμα από τις σπίθες να ξεσπάσει η φωτιά.

Όλα αυτά μια ημέρα που στην περιοχή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει ανακοίνωση που έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιών στην Αττική.

Οι τρεις δράστες κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια και θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Το χρονικό
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τρείς το μεσημέρι της Παρασκευής και από τις έξι το απόγευμα και μετά, λόγω των ισχυρών ανέμων, ένα μέτωπο κατευθύνθηκε προς το δάσος Κουβαρά και ένα δεύτερο προς το χωριό, γεγονός που ανάγκασε το δήμαρχο Μαρκόπουλου, Σωτήρη Μεθενίτη, να θέσει σε συναγερμό όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Παράλληλα, απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες με υδροφόρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής και άρχισαν αμέσως το έργο της κατάσβεσης, σώζωντας το δάσος του Κουβαρά, που αποτελεί στολίδι και πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή των Μεσογείων.

Τους πυροσβέστες συνέδραμαν στη μάχη κατά των φλογών εθελοντές και διώτες με τα υδροφόρα οχήματά τους, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή μετά από έκκληση του δημάρχου Μαρκοπούλου.

Στην περιοχή την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπνεαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, που δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι πυκνοί καπνοί οι οποίοι κάλυψαν τον ουρανό και δυσκόλευαν, επίσης, και τις ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η φωτιά πλησίασε και το μοναστήρι της Αγίας Άννης, όπου κάηκε ένα κελί. Μεγάλο πρόβλημα σημειώθηκε και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύνατος, αφού σημειώνονταν συνέχεια διακοπές.

Για προληπτικούς λόγους 193 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση Διονύσου - Κερατέας, τα οποία οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Μετά την κατάσβεση θα γίνει και αποτίμηση των ζημιών, με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως να κάνουν λόγο για καταστροφή μεγάλης δασικής έκτασης καθώς και σε οικίες, καλλιέργειες και αποθήκες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...