Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού

Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το μεσημέρι στα Δυτικά,την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, στους 39 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά – Καμίνι η πρωτεύουσα – Που λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά – Πως θα προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες– Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Η πιο ζεστή ημέρα, μέχρι στιγμής, θα είναι η σημερινή καθώς τα θερμόμετρα το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας θα χτυπήσουν «κόκκινο» φτάνοντας και τους 40 βαθμούς Κελσίου. «Πρωταγωνιστές» στις υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, ενώ στους 38 και 39 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τυχεροί όσοι βρίσκονται στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου ενώ οι δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν τους κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους που θα τεθούν στη διάθεση του κοινού προκειμένου να βρει ανάσα δροσιάς.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη οπότε και θα υπάρξει μια πρώτη – μικρή – πτώση της θερμοκρασίας λόγω και της αύξησης της έντασης των ανέμων που θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, με νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουμε για σήμερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη για την Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη μικρή εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Τετάρτη 31-07-2013
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Ενδεικτικά στα βόρεια θα φτάσει τους 34 με 35, στην υπόλοιπη χώρα τους 36 με 37 και στα νότια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 01-08-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 02-08-2013 και Σάββατο 03-08-2013
Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...