Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

VIDEO - Ναζιστική πρόκληση από την Χρυσή Αυγή! Αποχώρησαν φωνάζοντας "Χάιλ Χίτλερ" μετά την αποβολή από την αίθουσα βουλευτή τους!

- Βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναξε τρεις φορές "Χάϊλ Χίτλερ" την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα
- Για την αποβολή Ηλιόπουλου κλήθηκε στην αίθουσα μέχρι και ο φρούραρχος της Βουλής
- Το επεισόδιο άρχισε όταν ξεκίνησε να βρίζει τον Αλέξη Τσίπρα
- Στην συνέχεια αποκάλεσε γίδια και ξεφτιλισμένους τους βουλευτές
- "Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς" του είπε ο Προεδρεύων
- ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια πρόκληση για την δημοκρατία όσα διαδραματίσθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό που έγινε δεν ήταν ένα απλό περιστατικό έντασης όπως αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αυτό που έγινε ήταν τουλάχιστον ασέβεια και προσβολή αφού ακούστηκε να βγαίνει από τα χείλη βουλευτών του κόμματος η ναζιστική προσφώνηση "Χαϊλ Χίτλερ"!

Νωρίτερα, την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, όταν ήρθε η σειρά να συζητηθεί η ερώτηση του κ. Ηλιόπουλου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση του κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ο μίστερ Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
«Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα», τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Όμως ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε να αναφέρεται με τη συγκεκριμένη υβριστική φράση στον κ. Τσίπρα και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα.

Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις του τύπου «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».
«Σας αφαιρώ το λόγο», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ…», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Η συμμορία είστε εσείς και το απόκομμα από το οποίο προέρχεστε», ακούστηκε να λέει ο κ. Ηλιόπουλος.
«Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να μην γράφεται τίποτα. Μπορείτε να σταματήσετε; Φύγετε να μην σας διώξουμε με άλλον τρόπο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν συμμορφώθηκε ο κ. Δραγασάκης σηκώθηκε από τη θέση του εφαρμόζοντας το άρθρο 79 που ορίζει ότι «πριν στερήσει το λόγο από βουλευτή, ο πρόεδρος εγείρεται από τη θέση του και καλεί τον βουλευτή να σταματήσει αμέσως τη συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Αν δεν συμμορφωθεί, ο πρόεδρος απαγγέλλει την ποινή της στέρησης του δικαιώματος λόγου».

Με δεδομένη όμως την άρνηση του βουλευτή να υπακούσει στην εντολή του προεδρείου, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 80 «η απόφαση της Βουλής για τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή συνεπάγεται την περικοπή του ¼ της αποζημίωσής του».

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Π. Ηλιόπουλος: Ο Mister Αλέξης έκανε μια ερώτηση σούπα…
Γ. Δραγασάκης Να ακούσετε την απάντηση μου. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά, θα με ακούσετε
Π. Ηλιόπουλος: Ποιο είναι υβριστικό;
Γ.Δραγασάκης: Την δική σας ερώτηση να αναπτύξετε, όλα τα άλλα είναι υβριστικά, υπάρχει άρθρο στον ΚτΒ που προβλέπει και συγκεκριμένς ενέργειες, και αποβολή από αίθουσα, διαφορετικά μέτρα
Π.Ηλιόπουλος: Αυτά που θέλετε
Γ.Δραγασάκης: Παρακαλώ φωνάξτε φρούραρχο
Π.Ηλιόπουλος: Χρυσή Αυγή και Κασιδιάρης και δεν θα απαντήσω; Το μίστερ Αλέξης εάν είναι προσβλητικό, συμμορία είναι ο ΣΥΡΙΖΑπου ανήκετε εσείς. Τρομοκράτες! Αντε ρε ξεφτιλισμένοι… αν μου αφαιρέσετε...  Πάλεψτε για το δημοκρατικό τόξο και εμείς για το ελληνικό τόξο, και πείτε ότι θέλετε, θα τα κρίνει λαός

Ο κ. Δραγασάκης έχει σηκωθεί όρθιος

Π.Ηλιόπουλος: Τον εθνικισμό δεν θα νικήσετε με κανένα νομοσχέδιο, αφαιρέσετε τον εαυτό σας από την έδρα, να μην ακούγεται το μικρόφωνο του

Γ. Δραγασάκης: Εαν δεν σταμνατήσει ο κύριος που μιλάει, τίποτα στα πρακτικά – μπορείτε να σταματήσετε;

(Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώνονται να φύγουν)

Γ. Δραγασάκης: Έτσι μπράβο, Καλή πρωτοβουλία. Φύγετε για να μην σας διώξουμε με άλλο τρόπο…

Την ώρα που αποχωρούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Δραγασάκης ανακοινώνει την αποβολή του κ. Π. Ηλιόπουλου από την αίθουσα και καταχειροκροτείται.

Γ.Δραγασάκης: Το προεδρείο άρθρο 80, επιβάλλει στον κ. Ηλιόπουλο σύμφωνα με τον ΚτΒ, μομφή και αποβολή από αίιθουσα.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα και είχαν βγει στους διαδρόμους αποκαλούσαν τον κ. Δραγασάκη "Κωλόγερο" και "Ξεφτίλα".

Επίσης, την ώρα που έβγαιναν από την αίθουσα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους ειρωνεύτηκαν φωνάζοντας χαιλ χίτλερ και τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής απάντησε φωνάζοντας 3 φορές Χαιλ Χίτλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...