Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η δίκη του κυκλώματος εκβιαστών-"Τρανταχτά" ονόματα στο εδώλιο

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, Μάρκος Καραμπέρης
Ακόμη ένα σκηνικό μεγάλης δίκης στήνεται σήμερα Δευτέρα στην αίθουσα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα των κατηγορούμενων μελών του τοκογλυφικού κυκλώματος με φερόμενο επικεφαλής τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη κάθεται στο εδώλιο για σειρά τοκογλυφιών, εκβιάσεων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Τα φώτα στρέφονται στη συγκεκριμένη δίκη, καθώς στη σύνθεση των κατηγορουμένων βρίσκονται επώνυμα πρόσωπα της πόλης, μεταξύ των οποίων ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ, δύο τραπεζικοί, ένας δημοσιογράφος, ένας δικηγόρος και ένας απότακτος αστυνομικός.

Οι κατηγορούμενοι

Άλλωστε, ο κατηγορούμενος ''εγκέφαλος'' της συγκεκριμένης ομάδας που εξαρθρώθηκε από το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας τον περσινό Ιανουάριο είναι ένας επιχειρηματίας με μεγάλο βεληνεκές, η δραστηριότητα του οποίου, σε όλα τα επίπεδα, σχολιάζονταν επί χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί του στο εδώλιο θα βρεθούν ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ κεντρικής Μακεδονίας Χ.Παπαχατζής και το πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΤ-3 Γ.Φερέτης.

Στη σύνθεση του εφετείου κακουργημάτων θα είναι ο πρόεδρος Γιώργος Αποστολάκης και οι εφέτες Αλεξάνδρα Μπέλμπα και Μαρί Δεργαζαριάν. Στην έδρα του εισαγγελέα θα καθίσει ο αντεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος.

Στην αίθουσα του κακουργιοδικείου, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, κατηγορούμενοι μαζί με τον Μ. Καραμπέρη είναι ακόμη 13, που το παραπεμπτικό βούλευμα χαρακτηρίζει μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το πινάκιο του δικαστηρίου τοποθετεί την υπόθεση στον αριθμό 7, που σημαίνει ότι η διαδικασία το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Άλλωστε, οποιοδήποτε αίτημα αναβολής της, που δεν φαίνεται ότι θα υποβληθεί, αναμένεται να μην τελεσφορήσει, καθώς χρονικά υπάρχει η πίεση της συμπλήρωσης των 18 μηνών προφυλάκισης του επιχειρηματία και του απόστρατου αστυνομικού.

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...