Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κατασχέθηκε φορτίο - μαμούθ με 415 κιλά κάνναβης στον Ασπρόπυργο


Μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, σε φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών στον Ασπρόπυργο. Επίσης συνελήφθη ο 42χρονος υπήκοος Δανίας οδηγός του φορτηγού ο οποίος θεωρείται από τις Αρχές μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών πανευρωπαϊκά. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν 415 κιλά και 615 γραμμάρια κάνναβης.

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στο 17ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε εντός του επισυρόμενου θαλάμου φορτηγού διεθνών μεταφορών, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Το συγκεκριμένο φορτίο είχε προορισμό τη Δανία και στα συνοδευτικά έγγραφα είχε δηλωθεί η μεταφορά μπαχαρικών και εδώδιμων προϊόντων, ενώ το φορτηγό μετέφερε και νόμιμο φορτίο τυριών, ελαιολάδου και ξηρών καρπών.

Από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για ταυτοποίηση και εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ ενημερώθηκαν μέσω EUROPOL οι διωκτικές αρχές της Δανίας, για την διεξαγωγή παράλληλης έρευνας για τον εντοπισμό των φερομένων ως παραληπτών του φορτίου.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 415 κιλά και 615 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε 330 συσκευασίες, το φορτηγό, χρηματικά ποσά (400 Ευρώ, 400 κορώνες Δανίας, 15 λίρες Τουρκίας, 20 Λέι και 5 Λεβ Ρουμανίας) και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, και κυρίως κάνναβης, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συνελήφθησαν ένας υπήκοος Αλβανίας 40 ετών ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ο οποίος αναζητούνταν βάσει ενταλμάτων για υποθέσεις ναρκωτικών από τις Αρχές της χώρας μας και της Ελβετίας καθώς επίσης δύο έλληνες, 49 και 44 ετών, ο πρώτος οινοποιός κάτοικος Κορινθίας και ο δεύτερος ελεύθερος επαγγελματίας κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας, ένας Κύπριος υπήκοος, 45 ετών κάτοικος Ασπροπύργου, ιδιοκτήτης χώρου στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ αναζητείται ένας υπήκοος Αλβανίας, 24 ετών κάτοικος Κορινθίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 142 κιλά και 285 γραμμάρια κάνναβης, δύο πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικωφ, τέσσερις γεμιστήρες και εκατόν ενενήντα δύο σφαίρες για τα συγκεκριμένα όπλα, ένα περίστροφο, δύο μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο όπλα χειρός τύπου μπρελόκ, εκατόν σαράντα σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα Ι.Χ.Ε., δύο οχήματα τύπου VAN , το χρηματικό ποσό των 3.950,00 ευρώ καθώς και έντεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, οι δράστες εισήγαγαν και αποθήκευαν τις ποσότητες κάνναβης σε οινοποιείο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας. Εκεί συσκεύαζαν τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ασκούς μεταφοράς οίνου και στη συνέχεια τις προωθούσαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οικοσυσκευές και σε φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ερευνάται  σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Διωκτικές Αρχές η συμμετοχή μελών του κυκλώματος και σε άλλες παράνομες πράξεις σε σχέση με κατασχέσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικύ σημαντικό ρόλο για τον εντοπισμό του κυκλώματος διαδραμάτισε η αρμόδια Διεύθυνση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...