Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Υπέρ της απεργίας στις πανελλήνιες ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί

Η απόφαση, πάντως, έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθούν κανονικά λόγω της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία.

Ένταση σημειώθηκε στην ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός εισήλθε στον χώρο όπου συνεδρίαζαν οι καθηγητές προκειμένου να επιδώσει φύλλα πορείας. Η ενέργειά του προκάλεσε την αγανάκτηση των παρευρισκόμενων οι οποίοι ζήτησαν από τον αστυνομικό να αποχωρήσει. Ένταση καταγράφηκε και ανάμεσα στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατηγόρησε το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων ότι προσέφερε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με την απόφασή του να μην κηρύξει απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων όπως είχαν ζητήσει οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών αλλά και των δασκάλων σε ένδειξη συμπαράστασης.

«Η άρνηση της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...