Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Νατάσα Καραμανλή: Πιο όμορφη από ποτέ στα μάτια μας η Τζολί

To δικό της ηχηρό μήνυμα ως γιατρός, αλλά και ως γυναίκα, αναφορικά με την αναγκαία προληπτική μαστεκτομή της Αντζελίνα Τζολί, έστειλε, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πιο «αναγνωρίσιμη» χειρουργός μαστού στη χώρα μας, η κυρία Νατάσα Παζαΐτη.

Σε ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης στην επαγγελματική σελίδα της στο Facebook ως χειρουργός μαστού στο Κέντρο Μαστού Embio, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, γράφει για τη «γενναία απόφαση της Αντζελίνας να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή, αλλά και για την εξίσου σημαντική απόφασή της να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της ιατρικής πράξης μέσω του Τύπου.

«Θωράκισε την υγεία της, προστάτευσε τον εαυτό της και την οικογένειά της» λέει η κυρία Παζαΐτη, σχολιάζοντας την επέμβαση, ενώ, αναφερόμενη στο χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, που φιλοξένησε σχετικό άρθρο της Αμερικανίδας ηθοποιού, σημειώνει ότι «... συνεπής με τη δημόσια στάση που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια μέσα από το κοινωνικό και το ανθρωπιστικό της έργο, δημοσίευσε την περιπέτειά της με άρθρο της στον Τύπο».

Όπως εξηγεί η χειρουργός, «η επέμβαση είχε προληπτικό χαρακτήρα και επιλέχθηκε μετά την υποβολή της διάσημης ηθοποιού σε γονιδιακό έλεγχο για μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1. Γυναίκες, οι οποίες κρίνονται θετικές ως φορείς αυτού του γονιδίου, διατρέχουν κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, στις γυναίκες αυτές, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες είναι μεγαλύτερος από 40%. Η μόνη σίγουρη θεραπεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η πρόληψη: τακτικός μαστολογικός έλεγχος από την ηλικία των 25 ετών και προληπτική μαστεκτομή και ωοθηκεκτομή μετά την τεκνοποίηση».

Πάντως, με την ενέργεια της αυτή η Αντζελίνα Τζολί έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, εκτιμά η Νατάσα Παζαΐτη, εξηγώντας ότι «ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το τέλειο κορμί. Ομορφιά είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή. Ομορφιά είναι η αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι επιλογές μας. Ομορφιά είναι να μην διστάζεις να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου, για να βοηθήσεις τους άλλους. Η Αντζελίνα Τζολί, στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...