Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ναυάγιο Αρβανιτόπουλου με ΟΛΜΕ - Ανοικτό το ενδεχόμενο απεργίας στις Πανελλαδικές


Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Συνεπώς, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Σε όλα τα βασικά ζητήματα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησής με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή όχι.

Η ομοσπονδία των καθηγητών έχει εδώ και αρκετές ημέρες προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των Πανελλαδικών, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μαΐου, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

«Κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς είναι οι μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αντιδρούν.

«Με τις μειώσεις θα υπάρξουν μετακινήσεις χιλιάδων συναδέλφων σε άλλα σχολεία. Σε άλλες περιφέρειες. Θα υπάρχουν υποχρεωτικές μεταθέσεις» σημειώνουν οι καθηγητές και προσθέτουν ότι το υπουργείο προωθεί και απολύσεις συμβασιούχων.

Επιπλέον, αιτία πολέμου για τους καθηγητές αποτελεί και η αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.

Οπως είναι γνωστό, την πρόταση για απεργία έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά από 21 σε 23 ώρες και τις επακόλουθες παρενέργειές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΗΜΑΡ: Επιζήμια και καταστροφική η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...