Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον Μάιο


Ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα για τον εορτασμό του Πάσχα, καθώς εντός του Μαΐου και πριν επιστρέψει η τρόικα πρέπει να έχει υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.

Πρώτη προτεραιότητα είναι οι απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων, που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του σχεδίου της κατάργησης ή συγχώνευσης 25 οργανισμών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και για το λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αντώνη Μανιτάκη.

Για το ζήτημα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.

Στην κορυφή της ατζέντας του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται επίσης τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και την ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Μετά την πώληση του ΟΠΑΠ, όλα δείχνουν πως σειρά θα πάρει η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ. Οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν πάρει παράταση έως τις 20 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να μεταβεί στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα (15 έως 19 Μαΐου), προσκλεκλημένος του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατάις της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Newsroom ΔΟΛ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...