Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Συνελήφθη 30χρονος για εκβιασμό, ληστεία και ξυλοδαρμό καταστηματαρχών


Ένας 30χρονος ημεδαπός συνελήφθη για ληστεία, εκβιασμό και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος καταστηματαρχών το βράδυ της Παρασκευής στο Χαλάνδρι.

Σε βάρος του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 30χρονος, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2013, με χρήση απειλών και βίας εκβίαζε καταστηματάρχες στα βόρεια προάστια, προκειμένου να τους παρέχει «προστασία» έναντι χρηματικού ποσού.

Στις περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες αρνούνταν να του δώσουν χρήματα, ο 30χρονος τους χτυπούσε ή προκαλούσε φθορές στα καταστήματά τους και αφαιρούσε τα χρήματα με βία.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κατ’ επάγγελμα εκβιάσεις, σε βάρος καταστηματαρχών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Τακτικό Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...