Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ρουπακιώτης: Ανατρίχιασα με τις φωτογραφίες


Τη φρίκη που του προκάλεσαν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης, με αφορμή τα σημάδια κακοποίησής τους, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε δηλώσεις του στον Αlpha.

«Ανατρίχιασα όταν έβλεπα φωτογραφίες με πρησμένα μάτια και χείλη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Από την άλλη πλευρά - και δεν πάω να ισορροπήσω το λόγο μου- όταν γίνεται μια συμπλοκή με κάποιους που κρατούν καλάσνικοφ δε μπορεί ο ένας να κρατάει λουλούδια... είναι από τη φύση τους βίαιες αυτές οι συμπεριφορές» διευκρίνισε.

Να εξετάσουν άμεσα τις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καλεί στο μεταξύ τις ελληνικές αρχές η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Διεθνής Αμνηστία.

Με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τις “επανειλημμένες καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την ελληνική αστυνομία”.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει τις αναφορές της αστυνομίας ότι οι συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, αλλά και τους ισχυρισμούς των μελών της οικογένειας και των δικηγόρων των συλληφθέντων που υποστηρίζουν ότι οι νεαροί ξυλοκοπήθηκαν άγρια ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

«Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να εξαφανίσουν τα προβλήματά τους με Photoshop. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να γίνει αποτελεσματική, πλήρης και αμερόληπτη έρευνα για τους ισχυρισμούς για τα βασανιστήρια της αστυνομίας. Από την έρευνα αυτή θα πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε στο μεταξύ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για να διαπιστωθεί εάν ασκήθηκε σωματική βία στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη.

Στοιχεία που συνδέουν την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με το χτύπημα στο Mall, έχουν εντοπιστεί κατά πληροφορίες σε διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...