Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Και τρίτος εκ των ληστών της Κοζάνης κατηγορούμενος για τους «Πυρήνες»


Μετά τους Μιχαηλίδη και Πολίτη, ένας ακόμα εκ των δραστών της διπλής ληστείας του Βελβεντού Κοζάνης φέρεται να εμπλέκεται στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τον Νικόλαο Ρωμανό, αποτυπώματα του οποίου ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα-γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Πρόκειται για διαμερίσματα επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας.

Με βάση αυτό το στοιχείο, θα οδηγηθεί και ο Νικόλαος Ρωμανός στον εισαγγελέα, ως μέλος τρομοκρατικής ομάδας.

Από τον εισαγγελέα στη ΓΑΔΑ και μετά Κορυδαλλό

Στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για την εκτέλεση ενταλμάτων, οδηγήθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής, οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με καθυστέρηση μίας ώρας στον εισαγγελέα, λόγω της συγκέντρωσης υποστηρικτών τους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «το πάθος γα τη λευτεριά είναι προτιμότερο από όλα τα κελιά».

Στον Κορυδαλλό τη Δευτέρα

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων». Την Τρίτη θα μεταφερθούν στον ανακριτή της Κοζάνης για την υπόθεση των ληστειών.

Και οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στην Κοζάνη, μεταφέρθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στην Αθήνα και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ.

Ο εισαγγελέας Κοζάνης άσκησε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Και οι οι 4 συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη ύστερα από την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν.

«Καθαρά» τα όπλα

Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα τρία Καλάσνικοφ, στο αυτόματο SCORPION και στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ανησυχία για νέα χτυπήματα

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών αρχών, οι οποίοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο νέων χτυπημάτων τις επόμενες ημέρες, καθώς θεωρούν πως ο κύριος κορμός της τρομοκρατικής ομάδας δεν έχει σχέση με ληστείες και πως έχει ξεφύγει τον εντοπισμό των αρχών. Παράλληλα, θεωρείται πως υπάρχει κρησφύγετο στην Κεντρική Μακεδονία ή στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και ο κύριος όγκος των όπλων της ομάδας. Οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο συλλογής στοιχείων, προκειμένου να εντοπίσουν όλες τις πιθανές διασυνδέσεις των συλληφθέντων, με όλους τους φακέλους περί τρομοκρατίας να είναι ανοιχτοί.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται πως κάποιοι συνεργάτες των τεσσάρων που συνελήφθησαν, μπορεί να συμμετείχαν στην απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο Μετρό τον Φεβρουάριο του 2012 και στην έκρηξη βόμβας στο εμπορικό κέντρο Mall πριν από δύο εβδομάδες. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει καρέ-καρέ το βίντεο από τη ληστεία στη Φλώρινα. Οι αρχές πιστεύουν πως σύντομα θα ανασυνταχθεί το λεγόμενο «αντάρτικο των πόλεων», με νέα χτυπήματα.

«Ανησυχώ για τη ζωή του γιου μου»

Η μητέρα του 24χρονου Δημητρίου Μπουρζούκου που συνελήφθη για την περιπετειώδη ληστεία στην Κοζάνη, δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα του και καταγγέλλει ότι έχουν παραβιαστεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ανησυχεί για τη ζωή του.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι πρωτοφανές. Παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι οι άνθρωποι. Κρατούμενοι και μη. Να τον δικάσουν για αυτά που έχει κάνει, όχι να του συμπεριφέρονται έτσι και στην συνέχεια να μην του παρέχουν και τις απαραίτητες ιατρικές βοήθειες. Όταν διαπιστώσω τι κακώσεις φέρει θα κινηθώ νομικά. Θα ζητήσω ιατροδικαστική εξέταση και αν δεν γίνει τίποτα εδώ, θα αποταθώ ακόμα σε ευρωπαϊκούς φορείς», δήλωσε μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον γιο της αλλά δεν κατέστη δυνατό.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...