Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κινητοποίηση για τον Έλληνα που απήχθη στη Νιγηρία

Σε διαρκή επαφή βρίσκονται έλληνες αξιωματούχοι με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας μετά την είδηση ότι ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στους 7 ξένους υπηκόους που έπεσαν θύματα απαγωγής στη βόρεια Νιγηρία.
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, δύο Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην πρεσβείας της χώρας μας στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους, των ενδιαφερόμενων χωρών, και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το ζήτημα της ομηρίας. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον ιταλό ομόλογό του ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί ελληνικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης ενημέρωσε την οικογένεια του απαχθέντος.
 
Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν στην επαρχία Μπαουτσί, στην πόλη Τζαμάρε, όταν ένοπλοι επιχείρησαν να εισβάλλουν σε φυλακή. Όταν απέτυχε η προσπάθειά τους, έκαψαν δύο αστυνομικά οχήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco, όπου σκότωσαν το φύλακα και απήγαγαν έναν Έλληνα, έναν Βρετανό,  έναν Ιταλό και τέσσερις Λιβανέζους-ανάμεσά τους δύο γυναίκες- από το συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας.
 
Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, είναι γνωστό ότι στο βορρά της Νιγηρίας δραστηριοποιείται από πέρυσι η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων και θεωρείται υπεύθυνη για τις δολοφονίες τουλάχιστον 729 ανθρώπων. Η απαγωγή ξένων υπηκόων για λύτρα είναι περισσότερο συνήθης πρακτική στο νότο της Νιγηρίας ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται τα περιστατικά και στο βορρά.
 
Τον περασμένο Δεκέμβριο εξάλλου, η οργάνωση Ανσαρού που σχετίζεται με την Άλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή Γάλλου που εξακολουθεί να αγνοείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...