Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στον εισαγγελέα διαχειριστής ιστοσελίδας για download ταινιών

Για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνελήφθη στην Καβάλα 53χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας, η οποία προσέφερε στα μέλη της τη δυνατότητα να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, βιβλία, κ.α..

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας, ενώ συνεχίζεται η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Όλα άρχισαν μετά από καταγγελία εκπροσώπου της ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ιστοσελίδα www.greekstars.co.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ιστοσελίδα παρείχε στους χιλιάδες χρήστςε της τη δυνατότητα να κατεβάζουν παράνομα ψηφιακά αρχεία (ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια κτλ) χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα. Ενδεικτικά, αναφέρετο ότι οι χρήστες της ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ, περισσότερο από 5.000.000 φορές.

Από την ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στο κινητό του τηλέφωνο, επιβεβαιώθηκε ότι ο 53χονος ήταν ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...