Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κάνει πίσω η Τρόικα για τις απολύσεις μετά την άρνηση των αρχηγών

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την κατηγορηματική απόρριψη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης του αιτήματος της Τρόικα για την απόλυση 22.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας υπαναχώρησαν και πήραν πίσω το σχετικό αίτημα.

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι η Τρόικα, στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση μέσω e-mail οι 25.000 αποχωρήσεις μέσω του καθεστώτος της διαθεσιμότητας που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν εντός του 2013 να μετατραπούν σε 22.000 απολύσεις.

Το περιεχόμενο του e-mail με τη νέα αυτή απαίτηση της Τρόικα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια των κατ' ιδία συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ολοι απέρριψαν το αίτημα των δανειστών. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης, σε ερώτηση του iefimerida.gr για το αν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση απορρίπτουν το νέο αυτό αίτημα της Τρόικα, απάντησε ξεκάθαρα «ναι, το απορρίπτουμε».

Με βραδύ βήμα η διαδικασία της διαθεσιμότητας


Την ίδια ώρα, μετ΄εμποδίων προχωρά η διαδικασία αποστολής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των στοιχείων για τους υπαλλήλους που πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα εντός του 2012.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννη Τσούνη, από τους 325 δήμους της Ελλάδας μόνο 20-30 απέστειλαν έως τη Δευτέρα, ημέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή καταλόγων με εργαζόμενους, διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας και κατάργησης θέσεων.

Την ίδια ώρα, περίπου 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι έπειτα από τη μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ είναι αδύνατον να μείνουν εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...