Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Θύμα ληστείας ο Σόιμπλε - Διέρρηξαν το σπίτι του στο Βερολίνο

Στόχος διαρρηκτών έγινε πριν από λίγες ημέρες το σπίτι του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιγράφει το γεγονός ως «κραυγαλέο προβλημα ασφάλειας».

Την είδηση, ότι η κατοικία του κ. Σόιμπλε, στις 7 Νοεμβρίου, έγινε στόχος διαρρηκτών, επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Berliner Morgenpost» είχε δημοσιεύσει πρώτη την είδηση στην ηλεκτρονική της σελίδα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα και ότι εκλάπησαν ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι δεν αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιέγραψε το γεγονός ως «κραυγαλέο πρόβλημα ασφάλειας», αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δράστες επέλεξαν εν γνώσει τους το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

«Ο κ. Σόιμπλε σίγουρα έχει δίπλα του καλό προσωπικό ασφαλείας. Αλλά θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή», τόνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός υπουργός είχε δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί συνεχή φύλαξη της κατοικίας του.



Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...