Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Υποτίθεται πως είχε αστυνομική φρουρά η εισαγγελέας - Πως τίναξαν το σπίτι της στον αέρα


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η εισαγγελέας Π. Καλαϊτζή στο σπίτι της οποίας τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν πέντε κιλά εκρηκτικά προκαλώντας μεγάλες ζημιές υποτίθεται ότι ήταν υπό την προστασία της αστυνομίας

Η εισαγγελέας που είχε συμβάλει στην καταδίκη πολλών μελών του συνδικάτου του εγκλήματος που κατηγορούνταν και για την απαγωγή του επιχειρηματία Π. Παναγόπουλου στα... χαρτιά φυλασσόταν τόσο στις μετακινήσεις της όσο και στο σπίτι της από την αστυνομία.

Δέκα λεπτά πριν τις δύο τα ξημερώματα αποδείχθηκε όμως ότι η φύλαξη ήταν μόνο στα χαρτιά.

Άλλωστε η διαταγή απ' το αρχηγείο της αστυνομίας ήταν να φυλάσσεται η δικαστική λειτουργός μόνο όταν υπήρχε “υπηρεσιακή ευχέρεια”, κοινώς όταν υπήρχαν εύκαιροι αστυνομικοί.

Κάπως έτσι και ενώ η εισαγγελέας είχε καταγγείλει ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές, προφανώς λόγω λειψανδρίας, η κ. Καλαϊτζή δεν είχε φρουρά ...

Οι δράστες μπόρεσαν να “χτυπήσουν” ανενόχλητοι. Τοποθέτησαν στο γκαράζ της μονοκατοικίας της στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και την πυροδότησαν ανοίγοντας έναν κρατήρα πλάτους ενός μέτρου.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα υπήρξαν ζημιές και σε διπλανά σπίτια, αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο

Ευτυχώς λόγω της ώρας, ήταν δύο τα ξημερώματα όταν έγινε η έκρηξη , δεν υπήρχε κανείς στην αυλή του σπιτιού ή στο δρόμο και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει την περιοχή σε αρκετή απόσταση από το σπίτι της εισαγγελέως στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν όλα τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για ανάλυση.

Το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πάρκινγκ όπως και σε άλλες επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι άγνωστοι ήθελαν να στείλουν ένα “μήνυμα” κάνοντας επίδειξη ισχύος.

Σύμφωνα με πηγές του newsit οι ειδικοί της αστυνομίας δεν έχουν βρει παρά ελάχιστα υπολείμματα του μηχανισμού. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βραδύκαυστο φιτίλι για να πυροδοτήσουν την αμμωνιοδυναμίτιδα. 

Το προηγούμενο “χτύπημα” εναντίον δικαστικού λειτουργού είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Χολαργό με τους δράστες να τοποθετούν βόμβα στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η εισαγγελέας Ιωάννα Χατζάκη. Οι άγνωστοι και τότε είχαν χρησιμοποιήσει δυναμίτη με βραδύκαυστο φιτίλι. Οι αστυνομικοί αναζητούν ομοιότητες στα δύο χτυπήματα, καθώς όλα δείχνουν πως υπάρχει σπείρα που δέχεται ... παραγγελίες για τοποθέτηση βομβών.
newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΩΡΑ 2 π.μ. Ισχυρή έκρηξη στο Χαλάνδρι - Βόμβα στο σπίτι της Εισαγγελέα της δίκης απαγωγής Παναγόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...