Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ στην Ιταλία: "Ο Λούτσιο Ντάλα δεν είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος"

O Ντάλα κηδεύτηκε με θρησκευτικές τιμές διότι δεν ελέχθη ότι ήταν ομοφυλόφιλος, τονίζει η δημοσιογράφος Λουτσία Ανουντσιάτα, με συνέπεια να ξεσπάσει σάλος μέσω του ιταλικού Τύπου.
"Πολεμική" ξέσπασε στον ιταλικό Tύπο μετά από παρέμβαση της γνωστής Ιταλίδας δημοσιογράφου Λουτσία Ανουντσιάτα, στην εκπομπή της "Ιn Mezz' ora", του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

"Ο Ντάλλα ήταν ένα από τα ισχυρότερα παραδείγματα του πως ζούμε στην Ιταλία, την ομοφυλοφιλία", είπε η Ανουντσιάτα στην εκπομπή της, και συνέχισε: "πάνε όλα καλά, σε ενταφιάζουν ακόμη και σε καθεδρικό ναό, με τελετές και κάθε πρέπουσα ευλογία της eκκλησίας, αν δεν πεις ότι είσαι γκέι. Αυτό συμβολίζει και το πώς είμαστε, την περίεργη ανοχή μας. Την προσφέρουμε, υπό την προϋπόθεση να στρέφουμε το βλέμμα προς κάποια άλλη, μακρινή κατεύθυνση".

Η εφημερίδα "Corriere della Sera" τονίζει ότι "πρόκειται για φράσεις και τοποθέτηση που δεν μπορούν να μην προκαλέσουν πολεμικές".


Ο εξομολόγος του εκλιπόντα καλλιτέχνη, πατέρας Μπερνάρντο Μπόσκι διαμέσου της εφημερίδας "La republica", απαντά ότι "πρόκειται για επιθέσεις όσων θα ήθελαν να μετατρέψουν τον Ντάλα σε σημαία των ομοφυλόφιλων, ανθρώπων που ξέρουν μόνο να κρίνουν και να ασχολούνται με πράγματα που τους υπερβαίνουν".

Ο Καθολικός καλόγερος, Ιντελφόνσο Κέσα, του τάγματος των βενεδεκτίνων, που ήταν παρών στην χθεσινή επικήδεια τελετή, προσθέτει ότι "θα συνόδευε με θρησκευτική τελετή τον μεγάλο τραγουδοποιό στην τελευταία του κατοικία σε κάθε περίπτωση, και αν είχε, βεβαίως, επισημοποιήσει την σεξουαλική του ταυτότητα. Ενώπιον του Κυρίου, κάθε τι επανασυντίθεται, πέρα από τα ανθρώπινα, ευάλωτα σημεία μας.

"Οι κάτοικοι της πόλης μας που γέμισαν την πλατεία Ματζιόρε για να τιμήσουν τον Λούτσιο, γνώριζαν τα πάντα για τον ίδιο και την ζωή του, αλλά δεν θεώρησαν ότι ήταν αιτία για πολεμικές", τονίζει ο δήμαρχος της Μπολώνια, Βιρτζίνιο Μέρολα.

Η οργάνωση, τέλος, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, Arcigay, ζητά να υπογραμμισθεί και επίσημα "το αν η τέλεση της κηδείας του Ντάλα, σε καθολικό ναό, αποτελεί ένα άνοιγμα της Ρωμαικαθολικής Εκκλησίας. Διότι σεβασθήκαμε την επιλογή του να ζήσει όπως εκείνος επιθυμούσε. Αλλά τώρα η εκκλησία προσπαθεί να υπερασπισθεί τον εαυτό της, επιτιθέμενη εναντίον μας".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...