Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ: Λαθρεμπόριο με... πολλά γαλόνια στον στρατό

Ντου από οικονομικό εισαγγελέα και ΣΔΟΕ σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, μετά από καταγγελίες για... πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, με νοθεία σε ποσότητες καυσίμων, που προμηθεύονται οι Ενοπλες Δυνάμεις από ιδιώτες!

Δικαστική έρευνα πανελλήνιας εμβέλειας ξεκινάει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και όλων των άλλων διωκτικών μηχανισμών, προκειμένου να χτυπηθούν τα κυκλώματα που χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» τα στρατόπεδα για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης έδωσε εντολή σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις και τις υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, για να ξεκινήσουν έλεγχοι σε όλες τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη την Ελλάδα, σε στρατόπεδα, αποθήκες και όπου αλλού φυλάσσονται καύσιμα που προμηθεύεται ο στρατός.

Είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για τα κυκλώματα νοθείας καυσίμων στον στρατό παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι θα διενεργηθεί από την τακτική και όχι από τη στρατιωτική δικαιοσύνη, επειδή σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα εμπλέκονται, εκτός από στρατιωτικοί, και ιδιώτες.

Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως νοθεία καυσίμων, λαθρεμπορία, απιστία στην υπηρεσία, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινές ισοβίων, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί η έρευνα και για φορολογικά αδικήματα.

Ανώτατες δικαστικές πηγές τόνισαν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι «οι διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, εκτός από κακουργηματική μορφή, έχουν και ιδιαίτερη ηθική απαξία, εφόσον συνδεθούν με πρόσωπα τα οποία έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα».

Ανοίγουν οι φάκελοι
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο να «ανοίξει» παλιότερες υποθέσεις νοθείας καυσίμων στον στρατό, οι οποίες είχαν καταλήξει στο αρχείο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν αληθεύουν καταγγελίες ότι υπήρξαν εταιρείες που διέθεταν λαθραία καύσιμα, όπου όχι μόνον δεν προσήχθησαν στα ποινικά δικαστήρια, αλλά το 2004 απαλλάχτηκαν από τα πολλαπλά τέλη με νομοθετική ρύθμιση.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...