Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συγκυβέρνηση θέλει το 70%

"Το πρώτο πράγμα που εισπράττουμε από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η πρόβλεψη ποσοστών είναι πρωτίστως θυμός και διαμαρτυρία", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στον Real Fm, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, προσθέτοντας: "Ακόμα και όταν τελειώνει η συνέντευξη ο ερωτώμενος συνεχίζει να λέει τον πόνο του".

"Φαίνεται ότι πάμε να δημιουργήσουμε ένα δημοσκοπικό χυλό που έχεις δηλαδή δέκα κόμματα με τάση να ομογενοποιηθούν τα ποσοστά τους. Δέκα κόμματα είναι τραβηγμένα βέβαια, αλλά με 7-8 κόμματα θα μπορούσε να υπάρξει βουλή", ανέφερε ο Δημήτρης Μαύρος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB έκανε τη δική του πρόβλεψη για τις εκλογές και το αν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ή αυτοδύναμη κυβέρνηση: "Σε επίπεδο επιτελείων τα δύο μεγάλα κόμματα θα ήθελαν να φτάσουν να αθροίσουν 50%, πχ 30%-20%. Αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία. Αν ο δικαματισμός είναι και πλειοψηφική παρουσια, θα είναι νίκη",τόνισε. "Κατά 70% δηλώνουν ότι θέλουν να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας και αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί στο ότι τα ποσοστά των μικρών κομμάτων μπορούν να αντέξουν μέχρι τέλους".

Σε ότι αφορά στη γνώμη του κόσμου για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνης ο κ. Μαύρος απαντά: "Ο κόσμoς παρά το χαμό που έχει διαμορφωθεί, πάνω από το 75% πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, έστω και αν είναι διχασμένος περίπου 46%-46% ότι η απόφαση να μπούμε δεν ήταν σωστή. Αλλά αφού μπήκαμε, τώρα λένε δεν πρέπει να βγούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...