Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο εισαγγελέα​ς "πυροβολεί" με 5 κακουργήμα​τα τον Λαυρεντιάδ​η

Αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι, πλέον, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε αναπτύξει μεγάλη επενδυτική δράση στην αγορά (και των ΜΜΕ). Όλες οι κατηγορίες αφορούν την υπόθεση της Proton Bank.

Ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη ατόμων για εγκληματική οργάνωση (απάτη σε βάρος του Δημοσίου με 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια), για υπεξαίρεση (με 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων 701 εκατ. ευρώ), για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία κακουργηματική από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.
 
 Ο εισαγγελλέας ζητάει, ακόμη, την επιβολή περιοριστικών μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία των κατηγορουμένων στην κύρια ανάκριση αλλά και στην επικείμενη δίκη!

Η σημερινή παρέμβαση ήρθε ως συνέχεια του πορίσματος -καταπέλτη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, που ξετύλιξε όλο το κουβάρι της υπόθεσης των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.
 
 aixmi.gr
 
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...