Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Hμερολόγιο βιασμών» κρατούσε o γυναικολόγος από την Λάρνακα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, κατατέθηκαν σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, κατά την παρουσίαση των γεγονότων της πολύκροτης υπόθεσης του 56χρονου Γυναικολόγου με κλινική στη Αραδίππου.


Τα γεγονότα σε 13σελιδο έγγραφο παρουσίασε η ομάδα των δικηγόρων της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας που χειρίσθηκαν τα γεγονότα. Συνολικά 44 κατηγορίες για βιασμούς, περιαγωγή σε παράνομη νάρκωση με σκοπό τον βιασμό και άλλα εγκλήματα ηθικής μεταξύ Ιουνίου 2010 και Νοεμβρίου 2011, παραδέχθηκε ο 56χρονος Γυναικολόγος Σ. Στ. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε 164 κατηγορίες και μετά την παραδοχή στις 44, οι υπόλοιπες αποσύρθηκαν από του εκπροσώπους της Κατηγορούσης αρχής κ. κ. Ανδρέα Αριστείδου και Έλλη Φλουρέντζου.

Αναφέρθηκαν τα αδικήματα του βιασμού, της άσεμνης επίθεσης, της περιαγωγής σε νάρκωση και της φωτογράφισης ων απόκρυφων σημείων του σώματος 44 τουλάχιστον γυμνών γυναικών. Η Κατηγορούσα αρχή έχει στη διάθεση του Δικαστηρίου 305 τέτοιες φωτογραφίες. Ωστόσο δεν βρέθηκε μηχάνημα Λείζερ το οποίο ισχυρίσθηκε ότι διέθετε ο κατηγορούμενος για σκοπούς θεραπείας των πελατισσών του. Κρατούσε φάκελο για την κάθε μια χωριστά και κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τι έκαμνε στη κάθε περίπτωση. Η Κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι Κλινικός ψυχολόγος διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος Γυναικολόγος ήξερε τι έκανε και δεν παρουσίασε διαταραχή του επιπέδου συνείδησης του.

Κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και αφού αφαιρεθούν όλες οι επιλήψιμες φωτογραφίες και λεπτομέρειες θα πρέπει να επιστραφούν στο νόμιμο κάτοχο των συσκευών αυτών. Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ευστάθιος Ευσταθίου ζήτησε όπως εξετασθεί η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών όσον αφορά την ψυχική και πνευματική του ικανότητα.

Ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του έδειξε μεταμέλεια για τις πράξεις του. Ταυτόχρονα υιοθέτησε την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας που είχε ετοιμαστεί για τον γυναικολόγο και ζήτησε από το Κακουργιοδικείο να λάβει υπόψη τους ελαφρυντικούς παράγοντες, όπως το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, τη μεταμέλειά του, την παραδοχή του στο δικαστήριο και τη συνεργασία του με την Αστυνομία. Οπως είπε ο κ. Ευσταθίου, μέχρι το 2009 ο 57χρονος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης τόσο από το επαγγελματικό του περιβάλλον όσο και από τις πελάτισσές του, ενώ ορισμένες από αυτές έδωσαν το όνομα του στα βρέφη τους δείχνοντας με αυτό τον τρόπο εκτίμηση για τη θεραπεία που τους παρείχε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι λόγοι που οδήγησαν τον πελάτη του σ' αυτή τη συμπεριφορά ήταν τα οικογενειακά προβλήματα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως τη χαρακτήρισε, χορήγηση φαρμάκων που λάμβανε, από τα οποία επηρεάστηκε ο ψυχικός του κόσμος και άλλαξε η προσωπικότητά του. Ο συνήγορος υπεράσπισης του γυναικολόγου αναφέρθηκε και στη στυτική δυσλειτουργία, σε μικρό βαθμό, που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί το αίσθημα του μη φυσιολογικού άνδρα και να υποτιμηθεί η προσωπικότητα του. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Ευσταθίου ο 57χρονος προβαίνοντας στα σεξουαλικής φύσης αδικήματα σε βάρος των ασθενών του, ήθελε να καλύψει το «κενό» της σεξουαλικής του δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα μάλιστα με αποσπάσματα της κατάθεσης του γυναικολόγου στην Αστυνομία που διάβασε ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Ευσταθίου, ο 57χρονος γνώριζε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, χαρακτήρισε τις πράξεις του ''γελοίες'' και ήθελε να σταματήσει αλλά δεν μπορούσε, ενώ δεν είχε πρόθεση να βλάψει τις ασθενείς του.

Ο κατηγορούμενος Γυναικολόγος αντιμετωπίζει 44 κατηγορίες για 7 βιασμούς, 6 υποθέσεις περιαγωγή σε νάρκωση με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος με τα ναρκωτικά φάρμακα Propofol – Dormicum και οι υπόλοιπες 32 κατηγορίες σεξουαλική εκμετάλλευση/παρενόχληση, άσεμνη επίθεση, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση 35 ντόπιων και αλλοδαπών γυναικών, ενήλικων και ανήλικων. Δύο από τις υποθέσεις βιασμού αφορούν μία 17χρονη και μία 15χρονη.

Από τις κατηγορίες που παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος Γυναικολόγος οι 11 αφορούν φωτογραφίσεις γυμνών γυναικών και τοποθέτησης των γεννητικών του οργάνων σε ευαίσθητα μέρη του σώματος τους. Κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση συμφώνησαν μεταξύ τους για τα ψυχοθεραπευτικά φάρμακα που έπαιρνε ο κατηγορούμενος μετά το 2009. Το Μον. Κακουργιοδικείο που απαρτίζουν οι κ.κ. Χαράλαμπος. Πογιατζής, Πρόεδρος, Λ. Καλογήρου και Θ. Θωμάς Πάρεδροι, θα επιβάλει ποινή την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...