Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

30.000 δωρεάν προφυλακτικά - 10.000 σύριγγες σε χρήστες

Με τη διανομή προφυλακτικών και συριγγών στους τοξικομανείς επιχειρούν κυβέρνηση και ΜΚΟ να βάλουν "φρένο" στην εξάπλωση των κρουσμάτων AIDS σε χρήστες ναρκωτικών.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη, ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, σημείωσε ότι:
"Ο ΟΚΑΝΑ - εξαιτίας των σημαντικών ενδείξεων που παρατηρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, αναφορικά με την υψηλή αύξηση της συχνότητας ανίχνευσης του ιού HIV σε ενεργούς χρήστες ουσιών που προσέρχονταν στις υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης- αποφάσισε να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης μεταξύ του πληθυσμού των ενεργών χρηστών, των μελών υποκατάστασης και της περαιτέρω διάδοσης τους στο γενικό πληθυσμό".
Ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τα ΚΕΕΛΠΝΟ, Κέντρο Ζωής, PRAKSIS, Θετική Φωνή, Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και Γιατρούς του Κόσμου προχωρά σε συντονισμένη δράση στους δρόμους, με κινητές μονάδες και σημεία διανομής προφυλακτικών και συριγγών σε ενεργούς χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

"Εν μέσω επιδημίας είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης", τόνισε σημειώνει ο κ.Τιμοσίδης και ανέφερε ότι στους χώρους συνάθροισης των ενεργών χρηστών θα διανεμηθούν δωρεάν 30.000 προφυλακτικά και 10.000 σύριγγες νέου τύπου, ενώ προχωρούν οι ενέργειες για υπάρξει επαρκής αριθμός υλικών καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης.
Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ από την πλευρά της θα δώσει προτεραιότητα στην ένταξη ασθενών με HIV στις Μονάδες Υποκατάστασης στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...