Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Χίος: Εξαφανίστηκαν οι φάκελοι των δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας!

Να ανοίξουν στόματα και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους σκόρπισαν το δημόσιο χρήμα απαιτεί από τον ιατρικό κόσμο της Χίου η κοινωνία του νησιού, μετά την πιστοποίηση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού δικαιούχων επιδόματος τυφλότητας.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, ειδικά στη νότια Χίο, τυφλοί που καθαρίζουν μαστίχι. Αυτό είναι γνωστό, ένα θέμα ταμπού στο νησί εδώ και χρόνια. Όλοι ξέρουν και για ποιο λόγο έγιναν και ποιο κόμμα επωφελήθηκε», δηλώνει στο politischios.gr, γιατρός που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.

Για να λαμβάνει ο δικαιούχος επίδομα τυφλότητας θα πρέπει να έχει μόνο αντίληψη φωτός. Να είναι δηλαδή πρακτικά τυφλός. «Οι οφθαλμίατροι που κατά καιρούς έδιναν τις γνωματεύσεις, ας δώσουν τώρα και τις εξηγήσεις», συμπληρώνει ο γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία διετία από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή δεν πέρασε αίτημα εξέτασης ή επανεξέτασης κανενός τυφλού. Πιθανόν το πλήθος των επιδομάτων να έχουν δοθεί «δια βίου».

Πλεονάζουσες υποψίες για τη μέθοδο με την οποία δίνονταν τα επιδόματα τυφλότητας γεννά και το γεγονός ότι στερείται η δυνατότητα επανεξέτασης των φακέλων, αφού αυτοί κάηκαν ή χάθηκαν και πάντως δεν βρίσκονται στα αρχεία του Νοσοκομείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...