Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δωρεάν μαθήματα από παρέα 10 φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ

Της Σίσσυς Παπαδάκη
«Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τόσο πολλούς που υποφέρουν από την οικονομική κρίση»; Από αυτό το ερώτημα ξεκίνησε μια παρέα 10 φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ και βρήκε μια απάντηση – ενδεχομένως επειδή νοιαζόταν πραγματικά και όχι... τηλεοπτικά.

Εδώ και λίγο καιρό η ομάδα κάνει, χωρίς να παίρνει ούτε ένα ευρώ, μαθήματα σε παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν πια να πληρώνουν δίδακτρα για τα φροντιστήρια που επιβάλλει το σύστημα «δωρεάν παιδείας» μας.

Έψαξαν, βρήκαν τους μαθητές, με τη βοήθεια του Δήμου Υμηττού (και του Πολυτεχνείου που παραχωρεί άτυπα αίθουσες) και άρχισαν να τους προσφέρουν τις γνώσεις και τον χρόνο τους.

Το παράδειγμά τους άρχισαν ήδη να ακολουθούν και φοιτητές των Σχολών Χημικών Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Παράλληλα, σπουδαστές Μουσικής μαζί με καθηγητές ίδρυσαν, για τον ίδιο σκοπό, ένα Κοινωνικό Ωδείο (θα τους βρείτε στο koinwniko.wdeio@gmail.com και, αν έχετε π.χ. ένα πιάνο που χρειάζονται, μπορείτε να τους βοηθήσετε).

«Μπορούμε και οφείλουμε σ’ αυτήν τη σκοτεινή συγκυρία να γίνουμε η νότα που θα μας ταξιδέψει στα όνειρά μας» είναι το σύνθημά τους. Δύο κινήσεις, που μακάρι να βρουν μιμητές, γυρίζουν την πλάτη στον ακραίο ατομικισμό που είχαμε συνηθίσει και μας δημιουργούν τόση αισιοδοξία όση κανένας από τους λόγους των πολιτικών που ακούμε κάθε μέρα.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...