Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: “Ο Αντ. Σαμαράς δεν δέχτηκε τελεσίγραφα”

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μεταξύ άλλων τόνισε και τα παρακάτω:

““Συνταγή οικονομικού θανάτου” για τους μισθούς είχε στο τραπέζι ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης με μέτρα που επεξεργαζόταν - και διέρρεε δεξιά και αριστερά- κατ' εντολή των δανειστών.

Στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα ήταν έτοιμο και προετοιμασμένο το ΠΑΣΟΚ, να βάλει στα “σαγόνια” του ΔΝΤ το 13ο και 14ο μισθό 2,5 εκατ. υπαλλήλων πέραν της μείωσης, που έρχεται στο βασικό μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αυτά όμως που εκείνοι πρότειναν θα μεγάλωναν την ύφεση.

Οι συνεχείς υπαναχωρήσεις, η μη υλοποίηση των νομοθετηθέντων, η ερμηνεία νόμων με εγκυκλίους και άλλες καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει την αξιοπιστία των εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας στο μηδέν.

Πώς μπορούμε να δεχτούμε ένα τέτοιο status;

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε με τις γνωστές θέσεις μας αλλά και με διάθεση σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν δέχτηκε τελεσίγραφα.

Ο κ. Σαμαράς επέμενε στην διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, στην διαφύλαξη ελαχίστων ορίων στους κατώτατους μισθούς και στην διατήρηση των επικουρικών.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στην χτεσινή σύσκεψη με τις αντιπροτάσεις του για τα θέματα στα οποία διαφωνεί.

Το πιο σκληρό σενάριο του ΠΑΣΟΚ για οριζόντιες περικοπές και μειώσεις επικουρικών, στο οποίο μάλιστα ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε καταλήξει στην εφαρμογή του ως μονόδρομο για τα ελλειμματικά ταμεία.

Ενταφιάστηκε οριστικά και σήμερα όλοι συμφωνούν πως πρέπει να διαφυλαχτούν τα ελάχιστα κατώτατα όρια μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης των χαμηλοσυνταξιούχων

Από το πλάνο των κυβερνητικών επιλογών φαίνεται να αποσύρεται το ζήτημα της πλήρους κατάργησης των επιπέδων ασφαλείας για τους μισθούς και για συντάξεις.

Αυτό τελικά μετά την πίεση του Αντώνη Σαμαρά επικράτησε.

Με τις προτάσεις της ΝΔ να αντικρούει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αναζητηθεί οι εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων

Η στρατηγική είναι να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα, για να βρίσκεται μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι γιατί έρχεται η ώρα της πραγματικής, ριζικής λύσης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. Η έκδοση ευρωομολόγου είναι αναπόφευκτη και πολύ σύντομα, πιθανότατα το καλοκαίρι, η ευρωζώνη θα αποκτήσει δύναμη πυρός ύψους 1,5 τρισ. ευρώ στη βάση της συμφωνίας κορυφής που έγινε στο Νταβός μεταξύ Γκάιτνερ – Λαγκάρντ – Μέρκελ – Ντράγκι. Είναι αναγκαίο να γίνουν επώδυνες συμφωνίες, τώρα, για να μη χαθεί η ευκαιρία που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...