Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καστοριά - Φλώρινα: Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το «τσουχτερό» πετρέλαιο θέρμανσης

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι κάτοικοι της Καστοριάς και της Φλώρινας, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, ειδικά στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν πάνω από 40 μέρες να «αγγίξουν» έστω θερμοκρασίες άνω του μηδενός βαθμού Κελσίου.
 
«Έχουν τιναχτεί στον αέρα οι προϋπολογισμοί όλων των οικογενειών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος εκφράζει την υποστήριξή του στην όλη κινητοποίηση. «Είμαστε 40 μέρες στον καταψύκτη» τονίζει και αναφέρει ότι οι φετινές χειμερινές θερμοκρασίες είναι κατά 30% και 40% χαμηλότερες από ό,τι ήταν τις προηγούμενες χρονιές.

Την υποστήριξή του στα αιτήματα των τοπικών πληθυσμών εκφράζει και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Δημήτρης Ηλιάδης, που συναντήθηκε με τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι πραγματοποίησαν, εξάλλου, συμβολική κατάληψη στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας.

Όπως είπε, βασικά αιτήματά τους είναι η εξαίρεση της Φλώρινας από την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η ταχεία υλοποίηση του έργου της τηλεθέρμανσης και η λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των επισκέψεων του πληθυσμού σε γειτονικές χώρες για τις αγορές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...