Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αλιάγας: "Μην ταπεινώνετε τους Έλληνες"

"Το να χτυπάμε τους Έλληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη... Μην ταπεινώνουμε τους Έλληνες", λέει ο Νίκος Αλιάγας σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό "Le Point".
Ο Ν. Αλιάγας ερωτηθείς για το εάν οι Έλληνες βρίσκονται πραγματικά στο χείλος του γκρεμού απαντά πως έχει την αίσθηση πως έχουν πιαστεί όμηροι.
Τονίζει πως επί δύο χρόνια η χώρα προσπαθούσε αποτυχημένα να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Η πραγματικότητα της χώρας βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, η μεσαία τάξη έχει επιβαρυνθεί με φόρους και μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια κυνικά και άδικα. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που υποφέρει", λέει χαρακτηριστικά.
Θέλοντας να δείξει σε ποιο βαθμό έχει επιδεινωθεί η ζωή των Ελλήνων αναφέρει ως παράδειγμα σχολεία της βορείου Ελλάδος τα οποία δεν είχαν θέρμανση τη στιγμή που ο υδράργυρος έδειχνε -10, ενώ προσθέτει πως τα συσσίτια πληθαίνουν και ο κατώτατος μισθός είναι πια 400 ευρώ.
"Πλέον, η πολιτική τάξη δεν εκπροσωπεί ούτε τις ανάγκες ούτε τις προσδοκίες της κοινωνίας", υπογραμμίζει και καταλογίζει ευθύνες στους πολιτικούς.
"Ενήργησαν με ελαφρότητα", αναφέρει, προσθέτοντας πως ενώ η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας, πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τον πολιτικό διάλογο.
Μεταξύ άλλων, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι διάσημη για τους εκατομμυριούχους της τη στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου βιώνει τη φτώχεια είπε: "Αφήστε τις φαντασιώσεις" Υπάρχουν μεν κάποιοι εκατομμυριούχοι αλλά θα πληρώσουν όπως όλοι οι άλλοι.
Ήδη τονίζει η εκκλησία έχει κλείσει το ραδιόφωνό της.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, λέγοντας πως "το να μας ζητούν να πουλήσουμε  τα νησιά μας για να πληρώσουμε τα χρέη μας, όπως είπε η Άνγκελα Μέρκελ είναι απαράδεκτο για την χώρα... Όπως και το να μας στέλνετε έναν Γερμανό επίτροπο, ενώ η Γερμανία ποτέ δεν μας αποζημίωσε για τα δεινά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...