Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΑΣ: «Ξέπλυναν» και ξοδεύουν αφειδώς τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Τρία χρόνια μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα 30 εκατομμύρια που έλαβαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα οι απαγωγείς ως λύτρα και θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων έχει «ξεπλυθεί» στο εξωτερικό και τα χρήματα έχουν «επενδυθεί» σε μαγαζιά στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Το Βήμα, η ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνει ότι ύποπτοι για συμμετοχή στην απαγωγή του 75χρονου εφοπλιστή, με τη συνδρομή φιλικών και συγγενικών τους προσώπων, έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες καφετέριες και μαγαζιά με «κουλοχέρηδες» σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ αγοράζουν και ακίνητα και επιχείρησαν να ανοίξουν ακόμα και κατασκευαστική εταιρεία. Παράλληλα η Ασφάλεια Αττικής, διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, κατηγορούμενοι για την απαγωγή του εφοπλιστή σκορπούν τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νυκτερινά κέντρα της Αθήνας.

Η αστυνομία έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο μέρος των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων από τα λύτρα της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου έχουν «ξεπλυθεί» σε γειτονική χώρα. Την τελευταία τριετία έχουν εντοπισθεί μόλις 50 με 60 από τα χαρτονομίσματα που είχε προσημειώσει η ΕΛΑΣ. Παράλληλα από την παρακολούθηση της δραστηριότητας και των συναλλαγών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην απαγωγή δεν είχε διαπιστωθεί μέχρι και πρόσφατα να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή να προχωρούν σε ύποπτες «επενδύσεις».

Η ΕΛΑΣ είχε ακήσει το 2009 ποινική δίωξη κατά 18 υπόπτων για την απαγωγή, εκ των οποίων οι 4 είναι μέχρι και σήμερα στη φυλακή. Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 στο Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό και η δικαστική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...