Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι εργαζόμενοι «παίρνουν στα χέρια τους» την Ελευθεροτυπία

Την «αντεπίθεσή» τους σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία», εν αναμονή της εκδίκασης της αίτησης ένταξης στο άρθρο 99 της Κ.Χ. Τεγόπουλος, στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν την έκδοση της  «Ελευθεροτυπίας» των εργαζομένων, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο με τιράζ 50.000 φύλλα, παρά το σαμποτάζ που γίνεται από την εργοδότρια.

Παράλληλα, αναμένεται να εκπέμψει στο διαδίκτυο το web radio των εργαζομένων, ενώ μία άλλη ομάδα απεργών φιλοδοξεί να λειτουργήσει την ιστοσελίδα enet.gr.

"Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι"...

 "Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να απαντήσουμε στα τέσσερα αιτήματα που έθεσε η συνέλευση...."

Αυτή ήταν επί της ουσίας η απάντηση της εκδότριας της εφημερίδας σε επικοινωνία με αφορμή τη λήξη του χρονοδιαγράμματος (τέλος Ιανουαρίου) εντός του οποίου η συνέλευση των εργαζομένων ζητούσε σαφείς απαντήσεις στις προϋποθέσεις που είχε θέσει με το ψήφισμα (18 Ιανουαρίου) προκειμένου να συνεχισθεί ο διάλογος. Αυτές οι προϋποθέσεις στηρίζονταν σε δικές της υποσχέσεις (τις είχε διατυπώσει κατά τη διάρκεια δύο συναντήσεων με τους εκπροσώπους - μέλη της εργασιακής και επίσης τις αναφέρει και στην επιστολή της).


Και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων τονίζει:

"Αυτό σημαίνει ότι:
-Δεν μας δίνει μισθό, ούτε εξοφλεί τους  συναδέλφoυς της ένθεσης.
-Δεν μας δίνει  γραπτή και νομικά ασφαλή δέσμευση ότι θα εξαιρέσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις από το άρθρο 99 (από το "κούρεμα"). Επιμένει ότι η γνωστή της δήλωση ότι δεν θέτει σε αμφισβήτηση όσα δικαιούμαστε είναι αρκετή , παρά το γεγονός ότι η συνέλευση έχει κρίνει κατ΄επανάληψη, ότι εκείνη η δήλωσή της δεν είναι ικανοποιητική και είναι αόριστη.
-Δεν μας γνωστοποιεί σχέδιο - πρόταση εξόφλησης των δεδουλευμένων μας.
-Δεν μας γνωστοποιεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος.
-Δεν δεσμεύεται για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...