Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Από την Πάτρα και το Ηράκλειο στη Γη του Πυρός με μοτό!

Για μια μοναδική περιπέτεια στη Γη του Πυρός στο έσχατο άκρο της Νότιας Αμερικής, ξεκίνησαν δύο παλιοί φίλοι και λάτρεις της μηχανής, με την ελπίδα να ζήσουν ένα ανεπανάληπτο όνειρο.

Ο Πατρινός Θανάσης, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Jefe» και ο Ηρακλειώτης Σταύρος, γνωστός στους φίλους ως «Pirate», αφού έλεγξαν εξονυχιστικά τις μεγάλες αγάπες τους, ξεκίνησαν από το Ρίο της Πάτρας για να διασχίσουν τη Νότια Αμερική. Οι μοτοσικλέτες τους, η 1200GS του Σταύρου και η 1200GS Adventure του Θανάση, θα ταξιδέψουν cargo με πλοίο στο Μπουένος Αϊρες και εκεί οι δύο αναβάτες, οι οποίοι θα έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς, θα τις παραλάβουν!

Οι δυο «καλλονές» μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων όσοι τις είδαν να κυκλοφορούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα και έδωσαν τις ευχές τους στους δύο τολμηρούς άνδρες για καλό ταξίδι και καλή επιστροφή.

Οπως αναφέρουν οι δύο φίλοι στο διαδικτυακό blog τους, η περιήγησή τους θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Θα ταξιδέψουν νότια προς τη Γη του Πυρός με κατάληξη την Ουσουάια της Παταγονίας. Στη συνέχεια, θα κινηθούν βόρεια διασχίζοντας τη θρυλική Ruta Cuarenta (Ruta 40), με κατεύθυνση το Σαντιάγκο και το Βαλπαραΐσο της Χιλής.
Οδηγώντας τις μοτοσικλέτες τους ανατολικά, πάνω από τις Ανδεις, θα ξαναβρεθούν στο Μπουένος Αϊρες, απ' όπου θα πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής…

«Μέσα σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας θα καλύψουμε τα συνολικά 3.400χλμ. που χρειάζονται για να φτάσουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Νότιας Αμερικής! Η διαδρομή είναι ξεχωριστή και σίγουρα έχουμε πολλά να απολαύσουμε. Είναι δε χαρακτηριστικό πως τα επίσημα κυβερνητικά sites της Αργεντινής βοηθούν αρκετά ως προς τον σχεδιασμό της διαδρομής» αναφέρουν στην ηλεκτρονική σελίδα τους οι δύο μοτοσικλετιστές.

Στο blog τους www.southamericagsadventure.gr, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μαγευτική διαδρομή τους.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ/ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...