Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του υπουργείου

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που τελεί υπό κατάληψη από νωρίς το μεσημέρι, εμφανίζονται μέλη και συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία, όπως ανέφεραν, «ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) της ΔΕΗ».

«Θα τους κλείσουμε τους δρόμους. Κάνουμε το χρέος μας. Πιέζουμε για να πάρουν πίσω όλα όσα σχεδιάζουν», δήλωσε από τον έκτο όροφο του υπουργείου ο κ. Φωτόπουλος, απευθυνόμενους προς τους εργαζομένους που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο, προσθέτοντας ότι: «αν δεν πάρουν πίσω το νόμο, εμείς δε θα φύγουμε. Δε θα λυγίσουμε και δε θα λιποτακτήσουμε». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ είπε ότι «θα φύγουμε μόνο με τη δέσμευση ότι η παράγραφος θα αποσυρθεί από το νόμο» και κάλεσε τους συναδέλφους του να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Στις 31/12, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργήθηκαν άρθρα του νόμου 4001, τα οποία προέβλεπαν άμεση ή έμμεση κρατική εποπτεία του ΑΔΜΗΕ. Στην ουσία, δηλαδή, καταργείται η κρατική εποπτεία. Συνεπώς, το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μπορεί πλέον να περάσει στα χέρια ιδιωτών», τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ), Γιώργος Μπίτζας και εξήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Δεκάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ παραμένουν έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, που φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στα παράθυρα του ανεμίζουν σημαίες της ΓΕΝΟΠ που τοποθέτησαν οι περίπου 50 συνδικαλιστές που βρίσκονται εντός του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...