Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος στις καταλήψεις στη Κρήτη και τη Σπάρτη

Έληξαν σήμερα το πρωί οι καταλήψεις των κτιρίων της Περιφέρειας Κρήτης και του δημαρχείου στη Λότζια, κατά τη διάρκεια του αντιμνημονιακού συλλαλητηρίου.

Στην κατάληψη της Λότζιας, ομάδα περίπου 200 ατόμων έσπασαν την πόρτα και τζάμια και στη συνέχεια κατέστρεψαν έπιπλα. Επίσης, ζημιές σημειώθηκαν στα γραφεία των βουλευτών Μαρίας Σκραφνάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανόλη Στρατάκη. Φθορές εξ άλλου υπέστησαν και τα γραφεία της ΔΗ.ΣΥ. καθώς και το Δικαστικό Μέγαρο, στο οποίο έσπασαν τα τζάμια της εισόδου. Ακόμη, έγινε απόπειρα κατάληψης το κτίριο της Α' ΔΟΥ και επίθεση σε ενεχυροδανειστήριο.

Τέλος, συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV διαδηλωτές από την πλατεία Ελευθερίας, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ψήφιση του νέου μνημονίου και κάλεσαν τους τηλεθεατές να συνεχίσουν με μεγαλύτερο δυναμισμό τους αγώνες

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Αποχώρησαν πριν από λίγο από το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου Σπάρτης, οι πολίτες, οι οποίοι χθες το βράδυ μπήκαν και κατέλαβαν το κτίριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο.

Το κτίριο, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, χρησιμοποιείται μόνο για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις επίσημες τελετές του δήμου.

Η κατάληψη ξεκίνησε χθες το βράδυ, ύστερα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του δημάρχου Σπάρτης Σταύρου Αργειτάκου, οι πολίτες σεβάστηκαν το χώρο κι αποχώρησαν οικειοθελώς χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...