Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα

Στον κλοιό της κακοκαιρίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, με χιονοπτώσεις, βροχές, θυελλώδεις ανέμους και πολικό κρύο. Η νέα επιδείνωση του καιρού δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Μακεδονία, όπου οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Φλώρινα (-5 βαθμοί Κελσίου) και στην Πτολεμαϊδα (-4 βαθμοί), ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και στα πεδινά της Πιερίας και της Ημαθίας. Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στην πόλη βρέχει κατά διαστήματα με τον υδράργυρο να βρίσκεται το πρωί στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Η βροχή προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Τροχαία, από το πρωί σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία σε όλους τους μποτιλιαρισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κλειστός εξαιτίας χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για πτώση δένδρων, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν από τα ξημερώματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης λόγω πτώσης καλωδίων της ΔΕΗ από αιωρούμενα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τροχαίας της Βορείου Ελλάδος, σε ισχύ παραμένει η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, της Εγνατίας Οδού, αλλά και σε διάφορους οδικούς άξονες της Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τη διασταύρωση του Κορινού Πιερίας έως το Κλειδί Ημαθίας διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Φλώρινας (εκτός από τμήμα της νέας εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης), σε αρκετά σημεία του εθνικού δικτύου της Κοζάνης και των Γρεβενών και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της εν λόγω περιφέρειας.

Εξάλλου, στη Ροδόπη λόγω αυξημένης στάθμης του νερού διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού της Κομοτηνής, στην επαρχιακή οδό Παραδήμης - Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (περιοχή Μωσάκου). Κλειστός είναι, επίσης, ο επαρχιακός δρόμος Ποταμιάς - Μάνδρας, στην Ξάνθη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Κλειστά σχολεία

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών πολλά σχολεία είναι σήμερα κλειστά σε δήμους της Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούν όλα τα σχολεία των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Βόλβης, των δημοτικών ενοτήτων Καλλιθέας και Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου, του Βερτίσκου, Λαχανά, Ξυλούπολης και Σοχού του δήμου Λαγκαδά, του Χορτιάτη, Ασβεστοχωρίου, Φίλυρου και Εξοχής του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Επίσης, κλειστά μένουν τα σχολεία σε Βασιλικά, Μηχανιώνα και το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο στους Ελαιώνες Πυλαίας.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία δεν λειτουργούν τα σχολεία στο Βελβεντό Κοζάνης λόγω βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και της κακοκαιρίας, όπως επίσης τα σχολεία στις περιοχές Καμβουνίων και Λιβαδερού, ενώ κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο δήμο Σερβίων - Βελβεντού. Κλειστά είναι τα σχολεία στο δήμο Ορέστιδος Καστοριάς, τα σχολεία του δήμου Κατερίνης και τα σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Λιτοχώρου και Δίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...