Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Λαθρεμπόριο με 645 δέρματα λύκων σε πτήση Αθήνα-Πεκίνο

 Το φορτίο με τα δέρματα των λύκων ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση με ακτίνες Χ, σε 30 σάκους που υποτίθεται ότι περιείχαν ρετάλια από άλλες γούνες. Φωτ.: Reuters
Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου υπολειμμάτων προστατευόμενων ζώων
Στην κατάσχεση 645 δερμάτων λύκων προέβησαν πριν από λίγες μέρες οι κινεζικές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου. Οι σάκοι με τα δέρματα μεταφέρονταν μέσω πτήσης που έφτασε στην κινεζινή πρωτεύουσα στις 29 Ιουλίου, προερχόμενη από το «Ελ.Βενιζέλος».

Όπως αναφέρει το EnetEnglish.gr, τα δέρματα ήταν κρυμμένα σε σάκους που είχαν σήμανση ότι περιείχαν υπολείμματα δερμάτων.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο λαθρεμπορίου προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη, και που έχουν κατασχεθεί στη χώρα, εδώ και μια δεκαετία.

Θεωρείται αμφίβολο αν όλα αυτά τα δέρματα προέρχονται από λύκους προερχόμενους από την ελληνική ύπαιθρο, καθώς εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των λύκων στην Ελλάδα αριθμεί γύρω στα 700 ζώα.

Έλεγξαν το φορτίο γιατί τους φάνηκε πολύ φτηνό

Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί ως τώρα, το φορτίο ήταν πακεταρισμένο σε 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνο και είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια.

Η χαμηλή, τιμή του φορτίου ήταν αυτή που αναφέρεται πως κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών και τους έκανε να ελέγξουν με ακτίνες Χ το περιεχόμενο των σάκων και να ανακαλύψουν ότι ο καθένας είχε από περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες.

Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι.

Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή μιας διεθνούς μεταφορικής εταιρείας με κινεζική έδρα. Υπολογίζεται ότι το φορτίο είχε πραγματική αξία γύρω στα 250.000 ευρώ (1 εκατ. γιουάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...