Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη- Μεγάλη η κινητοποίηση

Μετά από τιτάνιες προσπάθειες και μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από πολλές περιοχές της χώρας, η πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες κατέφθασαν ενισχύσεις στην περιοχή της Βαρυμπόμπης,  ενώ πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μεγάλη μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ωστόσο η έκταση που έχει αποτεφρωθεί είναι πολύ μεγάλη.

Ακόμα δεν έχει γίνει ο απολογισμός, σύμφωνα όμως με την πυροσβεστική, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στον οικισμό Αγία Κυριακή. 

Από το πρωί, κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δέκα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα Σινούκ, ενώ στο έδαφος επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 96 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντικά οχήματα, 15 υδροφόρες, 10 ιδιωτικές, 60 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού και ισχυρές δυνάμεις των δήμων.

Η κυκλοφορία στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, από το ύψος της πλατείας Θρακομακεδόνων έχει διακοπεί, καθώς και στις οδούς Μίχα, Ορφέως και Βούλγαρη, ενώ σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι η δεύτερη που ξεσπάει περίπου στην ίδια περιοχή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ενώ η προηγούμενη είχε αντιμετωπιστεί με επιτυχία προτού το μέτωπο επεκταθεί στο βουνό.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...