Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Κοπανατζήδες επτά στους 10 εργαζόμενους στον ΕΟΤ

Για μεγάλη πλειοψηφία «συνετών» κάνει λόγο ο Κυρ.Μητσοτάκης και προειδοποιεί τους κοπανατζήδες» - Τι έβγαλαν οι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ)

Eλέγχους στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) πραγματοποίησε το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέκυψε ότι στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνο το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας.

Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δε συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δε σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση ή την αποχώρηση από την υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ' αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν το χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.

Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) - πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013, σύμφωνα με τους ελέγχους, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δε συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.

«Παρά τα ανωτέρω, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν ως όφειλαν για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα μάλιστα σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Με αφορμή τα δεδομένα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους, το ΣΕΕΔΔ διατύπωσε προτάσεις προς  υλοποίηση από τους ανωτέρω φορείς τόσο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, όσο και για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και στα όργανα που, αν και έχουν τη σχετική ευθύνη, παραλείπουν να ελέγξουν την τήρηση του χρόνου εργασίας.

Οι ανωτέρω έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ εντάσσονται στο πλαίσιο της οριζόντιας δράσης που υλοποιεί τους τελευταίους μήνες, κατόπιν εντολής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε ένα μεγάλο αριθμό φορέων του Δημοσίου με σκοπό να συμβάλλει στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της μη τήρησης του χρόνου εργασίας από το προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στο Δημόσιο Τομέα. Η, για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στηρίζει και ενισχύει το ρόλο του ΣΕΕΔΔ, κάτι που αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και εκείνων των εργαζομένων  που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης  τα καθήκοντά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...