Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Στη φυλακή ο μεγαλύτερος διακινητής παιδικής πορνογραφίας -Θησαύριζε πουλώντας εικόνες με βιασμούς ανηλίκων

Federal Bureau of Investigation Seal
(Photo credit: DonkeyHotey)
Τα ίχνη του 28χρονου Eric Eoin Marques από την Ιρλανδία κατάφερε μετά από ένα χρόνο εξονυχιστικών ερευνών να εντοπίσει το FBI, τον οποίο περιγράφει ως τον μεγαλύτερο διακινητή περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας στον πλανήτη.

Όπως αναφέρει η Ιndependent, ο νεαρός άντρας φέρεται να βρισκόταν πίσω από τo Freedom Hosting, έναν από τους δημοφιλέστερους διακομιστές που φιλοξενεί ιστοσελίδες που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία, ναρκωτικά και άλλους είδους παράνομες αγοραπωλησίες στο κρυπτογραφημένο δίκτυο Tor. Πρόκειται για ιστοσελίδες που περιέχουν εξαιρετικά βίαιες εικόνες από βιασμούς και άλλα βασανιστήρια μικρών παιδιών και εφήβων.

Ο κατηγορούμενος έχει ρίζες από Ιρλανδία και Βραζιλία (ο πατέρας του είναι Βραζιλιάνος και η μητέρα του Ιρλανδή) και διαθέτει ιρλανδική και αμερικανική υποκοότητα.

Το τελευταίο διάστημα το FBI εντόπισε μεταφορές χρημάτων ανάμεσα στον ίδιο και λογαριασμούς στη Ρουμανία, ενώ έπειτα από έρευνα στον προσωπικό του υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζε να διαφύγει στη Ρωσία. Παρ' όλα αυτά, στο παρελθόν ο 28χρονος δεν έχει αντιμετωπίσει καμία κατηγορία.

Οι αμερικανικές αρχές αιτήθηκαν την έκδοση του κατηγορούμενου στην Ιρλανδία και αρνήθηκαν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Σε περίπτωση που οι κατηγορίες σε βάρος του κριθούν βάσιμες, ο Marques θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι και 30 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...